Societat

El Raval d'Oliva diu “prou” a la inseguretat ciutadana

Les tres associacions veïnals disposades a arribar on calga per exigir un pla d'actuació urgent al barri davant l'augment alarmant dels robatoris, les agressions i els ocupaments il·legals d'habitatges

El Raval d'Oliva, a més de ser un dels més grans i importants, és un barri molt atractiu des del punt de vista turístic (rep milers de persones cada any) i pel que fa a la qualitat de vida, ja que es tracta d'una zona residencial en un emplaçament privilegiat, on perviu encara l'encant, la tranquil·litat de la vida de poble.

A pesar d'això, els esdeveniments dels últims temps, agreujats els darrers mesos, no només posen en perill aquesta imatge, sinó també la convivència i la tranquil·litat al barri. Així, el Raval està patint un augment alarmant d'ocupacions il·legals d'habitatges, (no només abandonats o embargats pels bancs, també aprofitant que els seus ocupants s'hi troben absents).

Per una part, el veïnat de la zona entén que la gent que es queda sense casa s'ha de buscar la vida, però no creuen que siga sense ordre ni concert i vulnerant el dret de la propietat privada. Consideren que Serveis Socials i Policia Local haurien de col·laborar estretament per comprovar les necessitats reals de vivendes, exigint als bancs que faciliten lloguers socials, econòmics, tal i com s'ha fet a altres ciutats.

D'igual manera, s'han produït robatoris, agressions físiques a persones i vehicles, amenaces... i en aquest sentit, han estat nombroses les ocasions en que una comissió conjunta de les tres associacions veïnals del barri (Raval, Raval-Gerria i El Pinet) han notificat la problemàtica a les autoritats municipals i altres responsables de seguretat, demanant més presència policial a la zona, una solució a les vivendes abandonades i a les que s'ocupen de forma il·legal.

Malauradament, no s'ha apreciat cap actuació, tot i que són coneixedors que les coses no es poden arreglar de hui per demà, que cal la col·laboració de totes i tots: autoritats municipals, veïnat i forces de seguretat. Però també pensen que és l'hora d'un Pla d'Actuació Urgent al Raval, abans que siga massa tard.

dfavant aquesta situació, exigeixen, per tant, una resposta ràpida i contundent. El veïnat del Raval ja ha dit prou i no pararà fins que se'ls escolte, arribant on calga. No destacarten la realització d'accions reivindicatives molt més contundents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona