Tarragona i els locals d'oci nocturn pactaran un model que s'ajusti a la realitat i respecti el descans veïnal

S'adaptaran les llicències a l'activitat real dels pubs, però l'exigència serà alta

Tant el consistori com els responsables dels pubs i bars de Tarragona –reunits recentment en una plataforma– són conscients que, ara mateix, en matèria de llicències i de permisos, s'estan produint molts incompliments, i que aquesta situació podria derivar en un panorama molt més conflictiu d'aquí a poc. Per això, les dues parts han posat de manifest la necessitat d'adaptar la normativa a la realitat actual per posar fi al desgavell i a la por dels empresaris per si els tanquen els locals per incompliment d'una llei que no sempre és igual per a tothom.

En la trobada, el consistori va acordar que s'estudiarà amb atenció el cas de cada bar que desitgi normalitzar la seva situació, per després comparar-ho amb la llicència atorgada. Un cop fet l'estudi, se li faran tota una sèrie de recomanacions i llavors es plantejaran seriosament adaptar-li la llicència a la realitat, però amb totes les exigències i restriccions que això comporti. «Es tracta de regular una activitat perquè d'una banda reporti ingressos als empresaris, però de l'altra, també garanteixi el descans dels veïns», van explicar fonts municipals. En el cas que això passés, possiblement caldria canviar la normativa municipal, ja que actualment està prohibit atorgar llicències de bar musical tant a la Part Alta com a la Part Baixa, tot i que la fórmula l'haurà de definir el consistori. En cap cas no se'n concediran de noves.

La clau és la convivència

Des de l'Ajuntament es treballa perquè «les dues parts puguin conviure i se sentin a gust», en relació amb el fet que qualsevol pas que es faci hauria de tenir el vistiplau del moviment veïnal. Al mateix temps, es destaca que «en els últims divuit anys, l'Ajuntament no tenia en l'ordre del dia la reordenació de l'oci nocturn i mai hi havia hagut diàleg amb els locals.»

En aquest aspecte, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va explicar la setmana passada a aquest diari que el caos i el desgavell actual amb les llicències de bars i pubs eren una herència del passat. Ahir, fonts del consistori es van ratificar, tot explicant que «la llei actual no s'ajusta a la realitat». Per la seva banda, des del grup municipal de Convergència i Unió es va lamentar que Ballesteros «practica la política de retrovisor» i «sempre defuig responsabilitats». A més, els nacionalistes van recordar que en el cas de la cerveseria Highland –un local que realitza una activitat que no preveu el seu permís–, «la llicència està ben donada i que són els propietaris els que n'incompleixen els termes.»

Agilitar els tràmits

El portaveu de la plataforma, Raül Molina, va destacar el tarannà del consistori i va elogiar el compromís adquirit per les dues parts. «S'agilitaran els tràmits per adaptar les llicències, s'arribarà a un punt d'acord i després seran més exigents, i això ja ens sembla bé», va assegurar el representant del col·lectiu de bars. En el proper mes, tant la plataforma com el consistori faran un decàleg de les principals necessitats i en breu les posaran en comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona