Societat

Vallès Occidental i Baix Llobregat, les més afectades per les intenses pluges d'aquesta tarda

Fins a les set de la tarda els Bombers han realitzat 200 serveis, principalment per despreniments i inundacions

Els Bombers de la Generalitat han atès des de les tres de la tarda i fins a dos quartes de set un total de 158 serveis concentrat especialment a les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès. Han estat principalment per inundacions, desbordament de rius i rieres, incidències viàries i despreniments. Un dels més destacats s'ha produït a Corbera de Llobregat, on s'ha desprès un fragment d'uns 4 metres d'una paret mitgera que es troba entre dues cases. El despreniment no ha causat cap ferit tot i que els inquilins han hagut de sortir dels seus habitatges a l'espera del que indiqui l'arquitecte municipal i les dues dotacions de bombers que s'hi han desplaçat.

A banda, a Sabadell, dues persones han hagut de ser rescatades de l'interior del vehicle on viatjaven després que quedessin atrapades per l'aigua. Ha estat poc després de les sis de la tarda a la ronda Collsalarca de la població.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per les fortes pluges que estan descarregant sobretot al litoral i prelitoral central i per les afectacions que aquestes estan produint al territori. Una situació que es pot allargar fins aquest dilluns al matí.

Per la seva banda, Protecció Civil de Barcelona ha activat aquest diumenge a la tarda el Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Risc d'Insuficiència Drenant en fase d'alerta a causa de les fortes pluges registrades a la ciutat. L'Ajuntament ha informat que fins a dos quarts de sis, els Bombers de Barcelona han realitzat 30 serveis relacionats amb les precipitacions. També està activat en fase d'Alerta el Pla d'emergència del Parc Fluvial del Besòs. A més, els cabals dels rius Anoia i Llobregat estan creixent tot i que el volum de desguàs als embassaments es manté dins els nivells normals.

Segons informació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest diumenge s'ha superat el nivell d'intensitat de pluges de 20 litres/m² en 30 minuts a Barcelona (27 litres), Sabadell (22 litres), al Prat de Llobregat (20 litres), Vallirana (Baix Llobregat) (25 litres). En aquest episodi de pluges, Vallirana ha recollit 105 litres/m² i a l'àrea metropolitana de Barcelona també s'estan recollint entre 60-100 litres/m² de pluja acumulada.

Sense llum

Les tempestes també provoquen problemes en el subministrament elèctric. A Barcelona, s'han detectat problemes al districte de Les Corts, on fins a 1.500 abonats han estat sense llum; Eixample (1.151) i Nou Barris (2.531). També han tingut problemes a La Llagosta (Vallès Oriental) on Protecció Civil ha informat que hi havia 549 abonats sense subministrament.

Afectacions al trànsit

Les pluges intenses també estan causant nombrosos problemes a la xarxa viària catalana, en part també perquè molts vehicles tornen a l'àrea metropolitana en l'operació tornada del cap de setmana. A la ronda Litoral (B-10) hi ha un carril tallat a conseqüència de bassals d'aigua a la calçada entre Montjuïc i la Zona Portuària en sentit Trinitat-Besòs.

D'altra banda, a la ronda de Dalt (B-20) hi ha bassals d'aigua a la calçada -fet que genera retencions-, entre el Nus de la Trinitat i Vall d'Hebron en sentit Llobregat. A més, s'ha tallat aquesta tarda la circulació a la carretera BP-1103, a Monistrol de Montserrat, a causa d'unes esllavissades. Es fan desviaments senyalitzats per als vehicles. Una situació semblant a la carretera que uneix Navàs amb Viver-Serrateix, on s'han produït despreniments que han afectat la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA