Societat

40 anys de Terra Endins

El grup gironí ha preparat una actuació especial per la cantada d'havaneres de les escales de la Catedral d'aquestes Fires, per repassar els quatre dècades d'història de la formació gironina

El tres d'agost de l'any 1974 un grup novell actuava per primer cop a la vuitena Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Eren de Girona i buscant un nom van pensar que Terra Endins se'ls esqueia al néixer lluny de la costa. Nascuts per participar en la cantada de Calella arriben aquest anys als 40 anys d'història i el grup ha preparat una actuació especial per a la cantada de Fires de Girona.

Està previst que acompanyi el grup Jesús Frigoler, a l'acordió, i Toni Gadea, a les percussions, per afegir així més instrumentació a la guitarra i al contrabaix. Fent honor als orígens del grup Terra Endins l'inici del concert es farà recuperant les cinc primeres havaneres que varen aprendre que s'integraran en un popurri, en un arranjament fet per Jaume Cristau, un dels fundadors del grup. En aquest concert històric també es preveu que integrants amb llarga trajectòria com Jordi Arbusé i Xevi Oliver se sumin al grup la darrera part de l'actuació i acompanyin amb les havaneres més populars que satisfan any rere any al públic devot que omple les escales de la Catedral.

No hi faltaran novetats com el bolero «Enyorança» amb música de Juan Benítez i lletra de Pere Fort o amb «Cant d'amor» de Salvador Dabau i lletra de Carles Casanovas, considerada una de les tres havaneres més romàntiques. Al final hi haurà una sorpresa d'aniversari.

A les Fires des del 1978

Les havaneres de Fires són un dels actes més tradicionals i més esperats per als gironins que cada dia de Sant Narcís saben que tenen una cita a les escales de la Catedral. El fet que pràcticament s'omplin de gom a gom una edició darrera altra mostra l'arrelament d'aquest acte a la programació de Fires. La primera vegada que va actuar el grup Terra Endins per Fires va ser l'any 1978, és a dir, que aquest any ja serà la 36ena edició d'aquesta actuació. Com en els últims anys l'actuació el dia 29 començarà a les 19.15 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona