Societat

Contents de fer cua

Les atraccions de les Fires de Girona van valer un euro durant la tarda d'ahir en la primera jornada de la festa

Els preus rebaixats van atraure molta gent i confirmen l'èxit de la mesura iniciada fa quatre anys

Les parades de castanyes i moniatos han encès el foc i les atraccions de la Devesa de Girona, els llums. Fa només dos dies hi havia moviment de camions i treballadors muntant les peces de les atraccions, com un gran Scalextric. Ahir a la tarda els espais entre els arbres es van emplenar de gent. Nens i nenes acompanyats dels pares o dels avis, adolescents que ja van sols. Com l'any passat, durant la primera jornada les atraccions de Fires han valgut un euro a partir de les quatre de la tarda. Aquesta proposta anticrisi es va fer per primer cop el 2011 cap al final de les Fires.

L'any passat, en un acord entre els firaires i l'Ajuntament, es va passar al primer dia per petició dels propietaris de les atraccions que entenien que si la jornada econòmica es feia l'últim dia les famílies esperaven fins llavors per anar-hi. Tot i que no tots els firaires aproven aquesta mesura. Alguns creuen que els perjudica igualment, ja que moltes famílies després no tornen. Tot i això, és una proposta que les famílies agraeixen. La resta de dies un tiquet sol costar més de tres euros. “Hauria de ser sempre igual, per als que tenim dos fills es nota molt”, comenta Gabriel Carreras, que ha portat els seus fills de 3 i 4 anys. Tornaran més dies, també per veure els concerts infantils que es fan a La Copeta i les activitats al carrer. Mari Esteban ha portat la seva néta. “Has de fer cues però està molt bé”, diu. Hi ha qui ve expressament avui per aprofitar l'ocasió però la majoria tornarà al llarg d'aquesta setmana. Entre tots els dies de festa hi ha famílies que es poden arribar a gastar sis-cents euros. La Natàlia, que té dos fills, es gasta uns cent cinquanta euros la setmana de Fires. La família Girauldon ve des de França. Es dirigeix cap a Lleida i ha fet una parada a Girona per visitar uns amics i aprofitar que és la festa major. Considera aquesta proposta fantàstica per poder pujar a les atraccions sense pensar si gasta molt o poc. A més, aprofitarà la resta d'activitats que s'ofereixen durant aquesta setmana. El pregó, balls, sardanes i jornada castellera.

Guillem Font, de nou anys, va acompanyat de la seva mare. Està indecís sobre quina atracció li agrada més, si l'Ala Delta o el Jamaica, i la seva mare comenta que l'ocasió “es pot aprofitar bé, és un cop l'any”. La Marta, acompanyada d'una amiga i la seva mare, ha pujat per primer cop a la roda de fira: “Ens hem divertit molt, es veia tota la ciutat.” No només els més petits ho aprofiten, la gent gran també. Teresa Bonet puja cada any a la roda de fira i va aprofitar el dia d'ahir per fer-ho. El Circ Raluy s'ha afegit a la proposta. El 30 d'octubre, en la funció d'un quart d'una del migdia les entrades també valdran un euro. Es podran adquirir a les taquilles del circ el mateix dia a partir de les nou del matí. A més, el dijous següent també oferirà un preu especial pel dia de l'espectador a la sessió de les sis de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona