Societat

tecnologia

El 2020 mitja humanitat accedirà a internet pel mòbil

Als països en vies de desenvolupament, on es poden arribar a doblar les connexions, en molts casos serà l'única via d'accés a la xarxa

Tot el creixement es fonamentarà en la banda ampla

La meitat de la població mundial utilitzarà dispositius mòbils per accedir a internet l'any 2020, segons un estudi presentat ahir per la GSMA. Segons les seves dades més actualitzades, el 2013 els usuaris amb capacitat d'accedir a la xarxa en mobilitat eren uns 2.200 milions, que representen aproximadament el 30% de la població mundial. Els càlculs de la GSMA apunten que en un període de sis anys, 1.600 milions de persones de tot el món es convertiran en nous usuaris d'internet mòbil, de manera que el 2020 es vorejaran els 4.000 milions.

“Aquesta dada demostra que el mòbil és ara i seguirà sent la porta d'entrada a internet per a milers de milions de ciutadans que en l'actualitat estan fora de línia”, va apuntar ahir Anne Bouverot, directora general de l'entitat que organitza el congrés mundial del mòbil.

La immensa majoria dels usuaris addicionals d'internet mòbil procediran dels països en vies de desenvolupament, on la xifra d'usuaris es duplicarà en pocs anys. A l'Àfrica subsahariana, per exemple, només el 17% de la població eren subscriptors d'internet mòbil el 2013, però es preveu que la penetració pugui augmentar vint punts més per l'any 2020. Al primer món, en canvi, el marge de creixement és molt menor i al 2020 el 71% de la població estarà connectada.

L'informe apunta que aquesta expansió coincidirà amb un ampli desplegament de la banda ampla mòbil, ja que els accessos a la xarxa a velocitat 2G aniran a la baixa i tot el creixement es produirà en xarxes de 3G i 4G.

LA XIFRA

59
persones
de cada cent habitants dels països desenvolupats ja poden accedir a la xarxa des de qualsevol lloc.

LA FRASE

Si eliminem les barreres a la inclusió digital, l'internet mòbil pot generar una nova onada d'innovació
Anne Bouverot
Directora de la GSMA

Novetats i trucs a Whatsapp

Molts usuaris feia temps que ho reclamaven, d'altres hi veuen una intrusió i n'hi ha que es pensaven que això ja passava abans. La qüestió és que Whatsapp va començar a confirmar ahir que el destinatari d'un missatge ja l'ha llegit. Ho fa convertint de color blau els dos senyals grisos que informen de l'arribada del missatge al mòbil receptor. Un únic senyal segueix indicant que ha estat enviat. Aquesta funció també afecta les converses en grups, però els dos senyals només apareixen i canvien de color quan tots els membres del grup l'hagin rebut o mirat.

Tot i que el desplegament d'aquesta funció es fa de forma desigual i progressiva i sense haver d'actualitzar el programa, ja ha estat criticat perquè clicant damunt d'un missatge es pot veure l'hora de la recepció i la lectura. Amb tot, encara hi ha la possibilitat de llegir els missatges sense generar els dos senyals blaus: mirant-los a les notificacions emergents sense haver d'obrir l'aplicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt