Societat

Bona acollida del nou espai per a la ciutadania, al centre cultural de Celrà

Ocupa aproximadament la meitat del centre cívic i s'interpreta com una zona d'ús sobretot familiar

L'àmbit és autogestionat pels mateixos usuaris

El nou espai per a la ciutadania que l'Ajuntament de Celrà ha creat al centre cívic està tenint una “molt bona acollida”, segons el responsable de l'àrea, el tinent d'alcalde Dani Cornellà (CUP). L'espai es va estrenar el 12 de desembre amb vocació de convertir-lo en un espai familiar i de trobada.

Es tracta d'un espai municipal que gestionen els mateixos usuaris: “Qui l'usi ha d'assumir la responsabilitat de mantenir-lo net i endreçat”, explica Cornellà. S'hi han posat jocs infantils per a totes les edats, amb una àrea especialment dedicada als més petits. També hi ha taules i cadires per als familiars i els mateixos infants. S'està preparant també una àrea en la qual hi haurà llibres sobre criança i desenvolupament dels nens. En horari escolar l'assistència és baixa, però més enllà de l'hora de tancament dels col·legis l'espai està sent molt concorregut. No serà, però, un àmbit només per a famílies amb nens, sinó que també s'espera aprofitar-lo per a les entitats. En aquest sentit, s'interpreta com una zona polivalent on les entitats poden organitzar trobades amb l'afegit de poder dur-hi també els fills, si és el cas, i poder-los deixar a la zona de joc.

Un canvi de model

El regidor interpreta el nou servei com una renovació del que havia estat fins ara el centre cívic: “El centre cultural havia anat perdent vida amb el temps, i se li ha donat un tomb més pensat cap a la família.” Es van aprofitar les obres de remodelació de l'equipament i el canvi de concessió del bar del centre cívic. Ara, la concessió és de la meitat de l'espai, i així es pot compaginar el servei del bar amb l'espai familiar aconseguint, segons Cornellà, “una bona simbiosi entre els dos espais.”

Tot i les bones perspectives sobre l'acollida que està tenint l'espai familiar, el regidor circumscriu el seu creixement i continuïtat al bon ús i manteniment que en facin els usuaris: “S'han d'autogestionar i aprofitar-lo com un lloc de trobada on parlar, compartir i fer poble”, explica.

LA DATA

12.12.14
es va inaugurar
el nou espai per a la ciutadania dins l'àmbit del centre cívic, aprofitant la reforma de l'equipament.

El trasllat de la biblioteca

En el marc de la rehabilitació duta a terme al centre cultural, s'ha aprofitat per traslladar la biblioteca. Ara és al costat del centre cívic, guanyant així visibilitat i, també, una mica d'espai –fins al novembre estava a la part interior del complex–: “La instal·lació és millor que la que teníem... es guanya poc espai però se'n guanya, i a més ens dóna oportunitat de créixer”, explica Cornellà. El regidor es refereix al projecte d'interconnectar el nou espai amb el que s'ocupava anteriorment. Una part d'aquest antic espai l'ocuparà l'entitat Connexió Papyrus. Hi habilitaran un espai de llibres per a diferents edats, com a punt de lectura. La intenció és crear un passadís entre els dos àmbits, tot i que quedarà com a obra per fer el pròxim mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona