Societat

La fiscalia descarta reobrir el cas 4-F després de l'emissió de ‘Ciutat morta'

En l'escrit, també considera que no es pot tenir en compte un “nou testimoni no identificat”, que els autors del documental van difondre en el programa ‘.CAT' de TV3

La Fiscalia ha rebutjat revisar el cas del 4F, en què els condemnats per malferir el 2006 un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona van denunciar ser víctimes d'un muntatge judicial, en considerar que el suposat testimoni no identificat que apareix al documental Ciutat Morta no té valor de prova.

En un escrit, la fiscal en cap provincial de Barcelona, Anna Maria Magaldi, ha arxivat les diligències preprocessals obertes a instàncies de l'Ajuntament de Barcelona, que el passat 19 de gener va remetre al ministeri públic una còpia de Ciutat Morta perquè decidís si era oportú revisar el cas a partir de la informació continguda en el documental, estrenat fa un any i mig i emès al canal 33 de Televisió de Catalunya el passat 17 de gener.

En el seu escrit, la fiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi, afirma que només està justificada la reobertura de la causa si després de la sentència apareixen nous elements de prova que evidenciïn la innocència de l'acusat. Sobre l'aparició del nou testimoni al programa .CAT, diu que no es pot considerar com un “fet o element de prova nova l'atribució d'un suposat nou testimoni no identificat”.

L'Ajuntament de Barcelona va enviar el documental a la Fiscalia sol·licitant que reobrís el cas si des demostrava que Ciutat Morta aportava noves proves.

La fiscal en cap de Barcelona s'ha referit així també al testimoni que va aparèixer encaputxat el dijous passat al programa .CAT i que va explicar que un conegut seu li va confessar haver llançat el test que hauria provocat les ferides greus a l'agent de la Guàrdia Urbana Joan José Salas.

Els realitzadors de Ciutat morta no el van incloure al relat per no restar-li veracitat. El noi afirmava que la persona que va llençar el test que va deixar tetraplègic l'agent de la Urbana li va confessar els fets anys després. Segons va relatar, el presumpte autor del llançament era un excompany de feina a qui un dia se'l va trobar pel carrer i que van anar a un bar a prendre alguna cosa i li va explicar que era l'autor material dels fets.

Dilluns passat, la Fiscalia de Barcelona ja va dir que no preveia actuar d'ofici davant del cas 4-F basant-se en el documental Ciutat morta perquè considerava que el reportatge no era “cap prova jurídica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera