Vallès Oriental

Competència sanciona tres firmes del sector de residus amb plantes al Vallès Oriental

Considera que es van posar d’acord per repartir-se el mercat

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha sancionat tres firmes vallesanes del sector del reciclatge de paper i altres residus per haver i

Formen part d’un grup de 30 empreses de tot l’Estat a les quals s’ha sancionat amb un total de 98,2 milions d’euros, l’equivalent al 3% de la seva facturació en el període en què, presumptament, haurien comès la infracció.

Les firmes vallesanes són Sebastià Llorens, de Granollers; Alianplast Serveis, amb naus a Montornès, Parets i Sant Fost, i Saica Natur, un gran grup de gestió integral de residus amb planta a Montornès. A Sebastià Llorens se l’aplica una sanció de 758.592 euros; a Alianplast, 63.508 i a Saica, 5,3 milions.

La comissió considera provada l’existència d’una pràctica concertada global de repartiment del mercat pel qual van respectar els clients dels seus competidors, es van repartir els nous, van intercanviar informació comercial sensible i es van repartir licitacions públiques. Entre els sancionats hi ha grans firmes, com FCC, Cespa, Ferrovial, Urbaser, ACS, Valoriza i l’esmentada Saica.

Les empreses argumenten que els acords, pactes o compensacions no són de repartiment de mercat sinó relacions comercials de subcontractació habituals entre socis.
Sebastià Llorens, administrador de l’empresa de Granollers, s’ha mostrat indignat. “No hem participat en res. Ens hi han posat per un correu intern de Saica, del qual nosaltres ni tan sols teníem coneixement, on diu que s’ha acabat la guerra amb la nostra empresa. Ens sentim agredits moralment i insultats. No hi ha cap prova, no hem tingut cap guerra amb ningú. Només hem treballat i fruit del treball ha estat el creixement de l’empresa, no per repartir-nos clients”. Llorens diu que, si és necessari, aniran als tribunals. “Arribarem fins al Tribunal d’Estrasburg, si cal”, assegura, i deixa clar que el fet no amenaça la continuïtat de l’empresa. “El futur de la companyia no perilla. Seguirem treballant i ens en sortirem per donar feina als treballadors i gestionar els residus dels nostres clients amb la mateixa dedicació que fins ara”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona