Societat

Girona farà un itinerari adaptat a les ribes del Ter

Es construirà un camí accessible a persones amb discapacitat a l'esplanada de gespa del pavelló de Fontajau

Es millorarà també l'accessibilitat i la seguretat a la ruta del Carrilet entre Bescanó i Quart

L'Ajuntament de Girona i el Consorci de les Vies Verdes construiran un nou itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda, a les ribes del Ter. L'obra, que està actualment en licitació i està previst que estigui executada a final d'estiu, consisteix en la construcció d'un camí d'un quilòmetre de llargària, aproximadament, que tindrà una configuració circular. El sòl serà de sauló barrejat amb ciment i amb el marge de fusta, i tindrà una amplada d'1,8 metres.

Passarà per la zona que ocupa l'esplanada verda al costat del pavelló de Fontajau, a la riba nord del Ter, i recorrerà també l'esplanada que queda a l'est de la passera. Una part ressegueix el camí que ja hi ha en l'actualitat que travessa de banda a banda l'esplanada. El traçat estarà així en connexió amb les hortes de Santa Eugènia i la Devesa.

L'actuació es du a terme en el marc del projecte transfronterer Natur'acc, en col·laboració entre l'Ajuntament de Girona, el Consorci de les Vies Verdes i l'Ajuntament de Perpinyà. En el context d'aquest projecte la ciutat nord-catalana està adaptant i condicionant un espai natural als marges del riu Bassa. Totes dues actuacions s'han treballat de manera conjunta, i costaran 664.257,05 euros. L'Ajuntament de Girona hi aporta 242.857,05 euros; el consorci, 144.400 euros, i l'Ajuntament de Perpinyà, 277.000 euros. El treball conjunt de les dues ciutats en l'àmbit de la creació de rutes accessibles en l'entorn natural dels rius de cada una de les ciutats ha permès obtenir finançament europeu per a l'actuació. Es tracta, en concret, del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra.

Actuació també turística

Els dos ajuntaments hi veuen una nova oportunitat per potenciar els atractius turístics, i la creació d'un “perfil turístic comú” –segons el va qualificar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont–. “Es tracta d'un projecte que ens interessa molt, perquè té incidència en el turisme, en el turisme accessible i en el patrimoni natural. Significarà un salt important per a les persones amb discapacitat perquè a pocs quilòmetres de distància, Girona i Perpinyà, tindran una oferta que cal reforçar i potenciar”, va destacar l'alcalde de Girona.

D'altra banda, el diputat d'Acció Territorial de la Diputació de Girona, Miquel Calm, va anunciar que el Consorci de les Vies Verdes actuarà també en diferents punts de la ruta del Carrilet, en el tram comprès entre Bescanó i Quart, per millorar-ne l'accessibilitat en general “per garantir l'accés a tothom a l'experiència turística i de natura”. S'ampliarà, per exemple, un pas estret que hi ha a l'entrada de Bescanó des de Salt on la via passa per damunt d'una infraestructura del servei d'aigua. I també s'actuarà al pas inferior a l'altura del Parc Tecnològic per millorar-ne la seguretat.

LA DATA

9.2015
estarà construït
l'itinerari de les ribes del Ter adaptat per a persones amb discapacitat.

LA XIFRA

664.257
euros
és la inversió d'aquesta actuació i d'una altra a Perpinyà. La col·laboració ha permès obtenir fons europeus.

LA FRASE

El projecte té incidència en el turisme, en el turisme accessible i en el patrimoni natural
Carles Puigdemont
alcalde de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona