Societat

Desmantellen una banda que robava a habitatges arreu de l'Estat

La policia espanyola deté 52 persones, una de les quals a Tarragona

Entre els sospitosos hi ha els responsables d'una immobiliària i d'una empresa de lloguer de vehicles que treballaven gairebé en exclusiva per a la xarxa

52 persones han estat arrestades en una operació contra una banda que robava a habitatges arreu de l'Estat, ha informat aquest dimecres la policia espanyola. La banda, integrada principalment per persones d'origen croat, tenia la base a Vinaròs, tot i que una de les detencions s'ha practicat a Tarragona.

Entre els detinguts hi ha els responsables d'una immobiliària i d'una empresa de lloguer de vehicles que treballaven gairebé en exclusiva per a la xarxa criminal.

Se'ls imputen una quinzena de robatoris a habitatges de Saragossa, Sevilla, Madrid, el País Basc, Catalunya, Salamanca o el País Valencià, a més de delictes d'estafa, blanqueig de capitals i falsificació documental.

La primera fase de la investigació, que arrenca el juliol del 2013, es va centrar en la investigació de les cèl·lules –habitualment formades per dues o tres dones– que sortien de Vinaròs per robar a domicilis d'arreu de la geografia de l'Estat.

En aquesta fase es van detenir 42 persones per delictes contra la propietat, contra la seguretat del trànsit, per falsedat documental i per pertinença a organització criminal.

La fase final de la investigació ha permès detenir deu persones més que dirigien aquestes cèl·lules. Dues d'aquestes persones eren d'origen espanyol i se'ls atribueix la responsabilitat de les empreses immobiliària i de lloguer de vehicles. També se'ls va comissar documentació i ordinadors que, segons la policia, acredita que les dues empreses donaven cobertura a la banda. A un altre dels deu detinguts se li va requisat un rellotge Rolex sostret a Itàlia el 2009.

Finalment, agents de la Comissaria de Tarragona de la policia espanyola van detenir un altre dels implicats, que segons el cos de seguretat feia tasques de suport, cobertura i ocultació, i ocasionalment de tràfic d'estupefaents per a l'organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Part del trànsit a Sants Estació passarà a banda muntanya al juliol

Barcelona

Demanen l’amnistia per a l’activista Carla Costa

GIRONA
URBANISME

Ciutadilla farà pisos de lloguer per a joves a l’antiga caserna de la guàrdia civil

Ciutadilla
societat

Les Dissantes tindran ‘tardeo’ amb bingo musical i un circuit per a persones cegues

Mataró
INFRAESTRUCTURES

Ferrocarrils posarà pantalles acústiques a Sant Vicenç dels Horts per reduir el soroll dels trens

Sant Vicenç dels Horts
sanitat

Salut tancarà 2.000 llits de servei no urgent la segona meitat d’agost

barcelona

El GEiEG rep el primer premi Josep Saguer als valors republicans

GIRONA

La reurbanització del passeig Comte Guifré comença dilluns que ve

SANT JOAN DE LES ABADESSES

Eco Equip netejarà 6.000 contenidors abans de la tardor

Terrassa