Societat

Masella tanca la temporada d'esquí amb 380.000 esquiadors, un 8% menys que l'any passat

Tot i el descens han registrat un increment del 10% de turistes estrangers i se situa com l'estació gironina més potent

L'estació d'esquí Masella tanca aquest diumenge la temporada de neu a les comarques gironines i arreu del Pirineu català i se situa com l'estació gironina amb més afluència de visitants. Les instal·lacions han estat les últimes en tancar pistes i, durant els darrers 134 dies, han rebut un total de 380.000 esquiadors. Una xifra que suposa un descens del 8% en comparació amb la temporada passada i que, des de l'estació, relacionen amb la fluixa arrencada del mes de desembre. Tot i això, han rebut un 10% més de turistes estrangers. Els mesos de gener i febrer han estat els més forts amb pics de fins a 10.000 esquiadors durant el cap de setmana i s'han venut 6.000 forfets de temporada.

Aquest matí, Masella s'ha despertat amb sis centímetres de neu nova. Una bona notícia per als amants de l'esquí i la millor fórmula per aprofitar l'últim dia de la temporada de neu de tot el Pirineu català.

La setmana passada les estacions catalanes integrades dins de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van tancar portes amb 540.543 esquiadors, un 4% menys que la temporada 2013-2014. Per estacions, la Molina es situava com les instal·lacions que havien rebut més visitants arribant fins als 265.798, una xifra però inferior a la temporada anterior quan es van assolir els 316.926 visitants.

Port Ainé també va donar per finalitzada la temporada de neu ara fa més de set dies amb 105.296 esquiadors, Espot arribant als 63.21, Vallter 2000 amb 60.294 i Vall de Núria amb 45.944. A banda de la Molina, tota la resta de les estacions de FGC van experimentar una major afluència de públic. En aquest sentit, el director de Vallter 2000, Enric Serra, ha qualificat la temporada “d'estranya” tot i que s'ha mostrat satisfet per l'increment de visitants, especialment al parc lúdic, i l'augment creixent de l'interès pel que fa als esports de muntanya.

D'altra banda, les estacions d'esquí lleidatanes - que acostumen a atreure un gran nombre de visitants- també van tancar portes la setmana passada amb més d'un milió d'esquiadors. Baquèira Beret rondava els 800.000 visitants superant els 730.000 de l'any passat. Ski Pallars - la unió de Port Ainé i Espot- encara no havia tancat totes les dades però des de la direcció eren optimistes i esperaven superar els 147.000 esquiadors del 2013-2014 i Boí Taüll va tancar amb 110.000 esquiadors, un 11% més que la temporada passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC