Societat

Emotiu homenatge a Lleida al professor mort

Unes 350 persones s'han aplegat a la plaça Paeria de la capital del Segrià

Unes 350 persones han participat a les dotze del migdia en la concentració silenciosa que s'ha dut a terme a la plaça Paeria de Lleida per expressar el condol de la ciutat per la mort aquest dilluns en tràgiques circumstàncies del professor lleidatà a l'Institut Joan Fuster de Barcelona. Durant l'acte s'ha guardat un emotiu minut de silenci en record del professor i les autoritats han expressat tota la solidaritat a la família i al conjunt de la comunitat educativa. Prèviament, una vuitantena de docents i personal d'Ensenyament també han guardat un minut de silenci davant dels serveis territorials del departament a Lleida, de la mateixa manera que s'ha fet als centres educatius d'arreu del país.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la subdelegada del govern de l'Estat, Inma Manso, han presidit aquest migdia el minut de silenci amb què la ciutat de Lleida ha recordat el professor lleidatà mort aquest dilluns a l'Institut Joan Fuster de Barcelona, i que també ha comptat amb la participació de representants de diferents partits polítics, dels cossos i forces de seguretat de la ciutat, així com de la societat civil lleidatana. La concentració silenciosa ha finalitzat amb un llarg i emotiu aplaudiment.

Ros ha definit el professor com “un educador i un mestre amb majúscules”. L'alcalde de Lleida ha explicat que, amb aquest minut de silenci, Lleida ha volgut trametre el seu condol i solidaritat a la família de la víctima. “La Plaça Paeria s'ha convertit avui en un espai de solidaritat i de llibertat on s'ha mostrat unànimement el nostre recolzament a la família i a tota la comunitat educadora”, ha afirmat l'alcalde.

Ramon Farré també ha volgut trametre el condol i tot el suport a la família i als amics del professor mort i especialment al conjunt de la comunitat educativa del país perquè “la seva feina mereix que tota la comunitat estigui amb ells i els recolzi”. “Ahir va morir un dels nostres, un dels millors i un que dedica la seva vida a formar als altres”, ha sentenciat el delegat del Govern a Lleida.

L'Ajuntament de Lleida ha decretat un dia de dol en què les banderes de la ciutat onegen a mig pal i ha anul·lat també tots els actes previstos per aquest dimarts com a mostra de solidaritat. L'alcalde Àngel Ros, que aquest dilluns va visitar la família del professor mort per trametre-li el condol de la ciutat, ha explicat que la Paeria ha posat a la seva disposició els serveis municipals i socials que puguin necessitar en aquests moments.

Minut de silenci als serveis territorials d'Ensenyaments a Lleida

A les onze del matí, abans de la concentració silenciosa a la plaça Paeria, els treballadors dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida també han guardat un minut de silenci amb motiu dels fets d'aquest dilluns a l'institut Joan Fuster de Barcelona. Abans de començar l'acte, que ha aplegat una vuitantena de persones i que ha estat presidit pel delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, el director del serveis territorials del departament a Lleida, Miquel Àngel culleres, ha llegit el poema 'Un minut de silenci' de Guillem Viladot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona