Societat

Societat

La nit a la Devesa

Amb sofà i sense televisor

Els primers aspirants a fer de figurants a la sèrie ‘Joc de trons' agafen lloc a Girona hores abans de l'inici del càsting

Abans que comenci la sèrie, arriba la preparació (del menjar o de la companyia) o la documentació. I abans que comenci el càsting, comença aquesta història de seguidors de Joc de trons que fan cua per tenir més possibilitats de ser escollits com a figurants. El càsting de Modexpor Internacional comença avui a les nou del matí al Palau de Fires de Girona, però la història d'una nit a la Devesa va començar ahir a les tres de la tarda.

El primer fan de la sèrie que es va presentar a la cua va ser en Robert Barrull, de Girona. Té 24 anys, és voluntari de la Creu Roja i estudia el cicle de grau mitjà de tècnic d'emergències. Ja va fer tres hores de cua en el càsting d'Ocho apellidos vascos del mes d'abril, al centre cultural la Mercè, però se'n va haver d'anar perquè li tocava treballar. Confia tenir més a sort amb la producció del canal nord-americà HBO. “Crec que compleixo els requisits [perquè em seleccionin].”

Per ser escollit, cal ser major d'edat, prim, no dur cabells de colors ni tatuatges, i aparentment en Robert ho compleix. Va arribar ahir a les tres i va recórrer un quilòmetre amb un vell sofà, perquè l'espera ha estat llarga i calia estar còmode. “He trobat el sofà al Barri Vell.”

A l'hora de tancar aquesta edició, una cinquantena de persones s'asseuen a terra, amb màrfegues, sacs de dormir, tendes de campanya (i el sofà). El jove gironí juga a cartes amb dues noies. Són les germanes Anna i Laura González. Han vingut de Barcelona en cotxe al matí. S'han estranyat que no hi hagués ningú fent cua i han tingut la possibilitat de fer un volt per Girona. Expliquen que s'esperen des de dos quarts de cinc de la tarda. “He vist tots els capítols per internet i, des de fa temps, em feia il·lusió venir al càsting. Ho faria encara que fos gratis.” L'empresa pagarà 50 euros per dia de rodatge al miler de figurants que seleccioni entre avui i demà a Girona.

La Laura va fer 18 anys el dia 20 i, per nou dies de marge, podria ser escollida. Li agrada l'argument, els actors, com ara en Peter Dinklage, que fa de Tyrion Lannister a la sèrie. Al curs que ve estudiarà infermeria. La seva germana, l'Anna, acaba de completar el grau de Biologia Humana a la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona. “La trama està ben lligada i m'ha enganxat de seguida. A partir d'aquesta sèrie, me n'han agradat d'altres”, explica.

El periodista d'‘El príncipe'

Hi ha fans de Lleida, de Sabadell, de Cambrils i d'Oviedo. En Josel (de José Luis) és de València. Té 35 anys, ha estudiat teatre d'improvisació i ja té experiència de figurant: va participar en el rodatge d'una seqüència d'El príncipe (Telecinco) com a periodista. “Això és una oportunitat. Sóc moreno, estic en forma i m'assemblo als soldats de l'exèrcit dels Khaleesi.” En Josel ha actuat a Quart de Poblet (l'Horta) i en una sala de València. La il·lusió és formar part d'una sèrie guanyadora de 14 premis Emmy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona