territori

El govern s'estalvia 204.000 euros anuals en càrrecs de confiança

El sou dels assessors dels grups municipals s'incrementa en 3.000 euros. El govern aconsegueix el suport de Ciutadans, Ara Reus i PP en les principals qüestions, mentre que ERC s'absté, i CUP i PSC s'hi oposen

L'Ajuntament de Reus estalviarà 204.693,60 euros en càrrecs de confiança per aquest nou mandat, després de l'acord al qual han arribat en el plenari les formacions de CiU, Ara Reus i PP, que hi han votat a favor, i Ciutadans i ERC, que s'hi han abstingut. El descens retributiu prové de tres treballadors eventuals menys (dos delegats de serveis i un assessor d'àrea) i de la reducció del 15% en el sou del cap de gabinet d'alcaldia i del cap de comunicació. Per la seva banda, els regidors cobraran entre 68.500 i 74.500 euros bruts i tots tindran dedicació exclusiva, a excepció de Joaquim Enrech, amb el 90%. Una altra de les novetats del plenari d'aquest dimarts és la creació d'una nova comissió informativa, la de Transparència, la presidència de la qual recauria en mans d'un grup de l'oposició, segons la intenció mostrada per l'alcalde, Carles Pellicer.

El punt de l'ordre del dia on hi havia més incertesa era el referit a la plantilla de personal eventual. Finalment, Pellicer ha hagut de cedir a part de les peticions de Ciutadans, per tal d'obtenir una abstenció, i ha acceptat una rebaixa d'onze a vuit càrrecs de confiança i la reducció del 15% del sou dels cap de Gabinet d'Alcaldia i cap de Comunicació, que passaran a cobrar 52.292,09 euros. Per la seva banda, els quatre delegats de servei tindran una retribució de 61.520,11 euros o de 41.027, i els dos assessors d'Àrea, de 41.027 euros o de 30.132. El sou concret el decidirà l'alcalde quan signi els decrets, tot i que ja ha afirmat que no hi haurà un increment global. De fet, l'estalvi per al govern en aquest àrea és de poc més de 200.000 euros anuals.

Una altra qüestió debatuda, en el marc del mateix punt, és el sou dels assessors dels grups municipals, que s'incrementen de 24.000 a 27.000 euros. El PSC i la CUP han votat en contra, com en la qüestió dels càrrecs de confiança, i els cupaires han estat força crítics amb l'aprovació d'uns sous que consideren "desorbitats i indecents" (de fet, continuaran amb la seva proposta de lliurar part de les seves retribucions a fins socials). Cal indicar que els grups municipals només disposaran d'un càrrec d'aquest tipus, després d'una sentència judicial de Castella la Mantxa que així ho determina. En cas que el govern espanyol autoritzi a tenir més assessors, llavors es debatria ampliar el nombre.

El sou dels regidors, entre 68.500 i 74.500 euros

Amb els vots a favor de Ciutadans, PP i Ara Reus, Pellicer ha pogut aprovar el règim de retribucions dels regidors, que es manté igual que durant el darrer mandat i sempre és en brut. L'alcalde percebrà 75.000 euros; la primera tinent d'alcalde, Montserrat Vilella, i el segon tinent d'alcalde, Hipòlit Monseny, 74.500 euros, els regidors Marc Arza, Montserrat Caelles i Maria Dolors Sardà, 68.500 euros, i el tercer tinent d'alcalde, Joaquim Enrech, 65.000 euros. En aquest àmbit, el consistori s'estalvia 411.133,96 euros, en relació amb el govern municipal en minoria que hi havia els darrers mesos de l'anterior mandat, format per deu persones.

En el mateix punts s'ha aprovat una congelació de les dietes per assistència als òrgans municipals, que només cobraran els regidors de l'oposició. Es fixa 205 euros per presidir el ple, amb un màxim de 7.200 euros anuals; 600 euros per assistència al ple, amb un màxim de 7.200 euros anuals; 340 euros per anar a la Junta de Portaveus o a la Junta de Govern Local, amb un màxim de 8.160 euros; 150 euros per assistència a cada comissió informativa, amb un màxim de 7.200 euros anuals, i 445 euros per assistència a cada Comissió de Delegats, amb un màxim de 16.020 euros anuals.

Mateixes aportacions als grups polítics municipals

L'Ajuntament també ha aprovat les dotacions econòmiques als grups, amb els vots a favor de CiU, PSC, Ara Reus i PP, l'abstenció d'ERC i la negativa de la CUP i Ciutadans. En total, els partits rebran 10.500 euros anuals per grup i 4.800 euros anuals per a cada regidor. Els partits que han votat a favor s'ha mostrat satisfets amb la congelació d'aquestes aportacions, mentre que la CUP les ha qualificat, de nou, de desproporcionades. Per la seva banda, Ciutadans volia que hi hagués una reducció de 1.300 euros anuals, un fet no acceptat pel govern.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Totes les cries del musclo del Delta acabaran venint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Nou projecte d'habitatge amb serveis per gent gran i accés per als joves

Manresa