Societat

El petit comerç català preveu les millors rebaixes d'estiu després de la crisi 

Comerciants avancen promocions per competir amb les rebaixes de grans marques ja iniciades

La despesa mitja per persona superarà els 100 euros, i el sector estrella tornarà a ser el de la moda i el calçat, amb descomptes de fins al 70%

El petit comerç català ja està preparat per a les rebaixes d'estiu d'aquest 2015, que es presenten com “les millors” des de la crisi que va començar el 2008. Si més no, així ho ha manifestat el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, que ha argumentat que l'augment del poder adquisitiu, la caiguda de l'atur i el repunt de la confiança dels consumidors són bons motius per ser optimistes.

La despesa mitja per persona superarà els 100 euros, i el sector estrella tornarà a ser, com és habitual tant en la rebaixes d'hivern com d'estiu, el de la moda i el calçat, amb descomptes de fins al 70%, tot i que també tindran protagonisme altres com l'electrònica.  

Malgrat que el tret de sortida de les rebaixes estivals serà aquest dimecres 1 de juliol, el seu començament ha quedat lleugerament desvirtuat, ja que grans marques com Blanco i Mango ja vesteixen els seus aparadors amb descomptes del 30%, 40% i 50%, el que ha obligat a alguns petits comerciants a fer també promocions per captar al consumidor. 

“L'1 de juliol seguirà i serà el dia més important perquè és el començament tradicional de les rebaixes”, ha sostingut Fraile, que ha indicat que la majoria dels consumidors solen esperar a aquesta data per aprofitar-se de majors descomptes.

A diferència d'altres campanyes, les previsions de créixer en facturació han animat als comerciants a contractar reforços, ja que les seves plantilles es componen habitualment d'entre una i tres persones.

Tot i els bons auguris, el petit comerç es manté prudent, per la qual cosa les noves contractacions “seran molt ajustades” i es produiran per cobrir, sobretot, el començament de la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró