Societat

Prohibeixen bany a una zona de platja de Blanes per la presència d'algues que arrosseguen meduses

Alguns banyistes han advertit que tenien una sensació de picor

A la resta de platges del municipi hi oneja la bandera groga que indica precaució

L'Ajuntament de Blanes ha hissat la bandera roja que prohibeix el bany en una zona de la platja Centre per la presència d'unes taques marrons que suren al mar i que han resultat ser algues que, segons els experts, arrosseguen meduses de mida petita que són urticants.

Segons informa el consistori, la resta de línia de costa d'aquesta localitat gironina es troba oberta al públic, encara que hi oneja la bandera groga que indica precaució.

La mesura de tancament s'ha pres per la presència de famílies i nens en aquesta àrea concreta, després que diverses persones s'han dirigit als efectius del Servei de Vigilància de Protecció Civil per denunciar que tenien una sensació de picor similar a la que produeix una medusa, però de menor intensitat.

El cap de setmana passat, la localitat de Pineda de Mar ja va ser escenari d'uns fets similars i les anàlisis realitzades van confirmar que les taques detectades són naturals i corresponen a acumulacions d'algues microscòpiques que, sense ser urticants, arrosseguen a petits organismes que sí ho són com meduses o anemones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia