Societat

Societat

Les versions de la feminitat

Como un Pez en el Agua debuta amb una col·lecció inspirada en les ‘pin-up'

Bolaño s'inspira en nenes llop i Justicia Ruano juga amb els volants

Les dones de Menchén Tomàs capgiren l'armari masculí

Olga Menchén i Francesc Tomàs són uns dels dissenyadors predilectes de les actrius del cinema català, que ahir al vespre celebrava la seva festa d'estiu a tocar del mar mentre la nova col·lecció de Menchèn Tomás sortia a desfilar a la vela de l'estadi olímpic. Unes propostes ultrafemenines amb una gràcia especial perquè neixen de l'armari masculí. Trobem bombers que perden el seu tarannà esportiu pel seu coll ampli, camises entallades, vestits camisers prisats amb gran obertura al darrere que es complementen amb pantalons palazzo, gavardines de chantilly amb lluentons... La modernitat de la parella ha agradat a la prestigiosa cadena de botigues nord-americana Anthropologie, que aquest hivern vendrà la seva roba. “També anirem a Canadà i a dues fires a París, volem que la nostra roba viatgi.”

Són realment originals els seus vestits confeccionats amb lluentons que adopten la forma d'escames de peix i que si els passes la mà pel davant es mouen i es veuen en tonalitats daurades o beix. “Ens agrada jugar amb la dualitat”, expliquen mostrant el davant i el darrere invers d'un abric d'estiu de rica tela brocada que recorda els anys cinquanta de lluny. De manera molt més pròxima s'hi acosten els vestits de bany de Como un Pez en el Agua, una firma jove barcelonina que va debutar ahir a la 080 amb molt bona acollida. El retro està de moda i la seva inspiració és molt pin-up.

Els biquinis i vestits de bany de Sandra Puig i Raquel Pérez, en fresquíssim cotó, juguen amb estampats que entusiasmarien Carmen Miranda (cireres i síndries) amb l'elegància de la Grace Kelly d'Atrapa un lladre i hi posen un toc de la Brigitte Bardot aficionada als quadrets vichy. Les calcetes pugen (“la qual cosa també va molt bé per dissimular el que no es vol mostrar”) i s'omplen de volants.

En rosa infantil ha plantejat la seva col·lecció d'estiu Manuel Bolaño, que s'ha inspirat en una festa de pijames de nenes que volen ser llops. El resultat (amb més peces portables del que és habitual) barreja suavitat i un punt de perversió jugant amb el glitter, els estampats de flors, els volums amplis...Tot plegat adopta un look molt japonès, molt Harajuku. També rosa però en aquest cas intensa i femenina, és la proposta de Justícia Ruano, que va apostar per bonics vestits vaporosos i florals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia