Vallès Oriental

‘West Side Story’ reviu a la festa de Lliçà de Vall

Diversos col·lectius porten a escena el mític musical nord-americà

“Aquesta obra ens parla de coses molt actuals: de la poca integració i el racisme. Hi ha molts casos vigents de segregació racial. Sembla un tema molt antic, però encara vivim en un món racista”.

D’aquesta manera sintetitza la directora teatral Mònica Luchetti l’esperit i la vocació de la posada en escena del musical West Side Story en aquesta festa major de Lliçà de Vall. La representació, que es podrà veure el 12 de juliol a les 7 de la tarda al pavelló poliesportiu, és un projecte de creació participada impulsat pel Cor de la Vall i amb la intervenció de la Coral Lliçà de Vall, Xamba Teatre, Grup de Hip Hop del Kaliu, Elite Dance i veïns del municipi.

L’adaptació del musical va de la mà de Montse Gomis, que l’ha fet molt més àgil. Sota la direcció de Joan Casas, la part musical és molt fidel a l’original: una orquestra amb 28 músics professionals seleccionats pel mateix director musical interpretarà en directe la famosa banda sonora de Leonard Bernstein. La lletra ha estat traduïda al català i serà interpretada pels membres de les dues corals de Lliçà de Vall i per tres solistes: Albert de Prius en el paper de Tony, Maria Pujadas en el de Maria i Pilar Arbiol en el d’Anita.

La dramatúrgia d’aquest muntatge és molt més arriscada que la música. Mònica Luchetti és la directora artística i participa amb el grup de teatre amateur Xamba Teatre, que dirigeix durant tot l’any a Lliçà. En total hi haurà 17 actors sobre l’escenari. “Totes les entitats que hi participen són amateurs, però sota la direcció de professionals”, explica Luchetti. El director de la Coreografia és Kike Aranda. Hi participen ballant el grup de Hip Hop del Kaliu i l’escola Elite Dance.

TRES ESPAIS PER A TRES TIPUS DE PÚBLIC

La festa major de Lliçà de Vall està repartida en tres escenaris. Cada un acull un tipus d’activitats adreçades a un determinat públic. Així, aquells que no vulguin gaire soroll però vulguin gaudir d’espectacles de qualitat, poden anar a l’espai Keep Calm, al pati de l’escola Les Llisses. Una de les propostes és la que porta Le Croupier: un espectacle cabaret amb Mon Plans i Aina Sanchez que reivindica la figura d’Esperança Dinamita, una de les vedettes dels anys 20 més populars del Paral·lel barcelonès.
La plaça de la Vila acollirà els actes que atrauen més gent, com la xistorrada i la truitada. També es faran els més populars (pregó, ballada de gegants, festa de l’escuma proves de colles com la Holly Colors o el karaoke.) També s’hi faran l’espectacle de circ The Incredible Box. L’espai tindrà una ludoteca infantil. D’altra banda, els joves tenen el seu espai en el Casal de Joves el Kaliu, amb moltes activitats musicals, com diversos DJ i el concert de Gertrudis de diumenge.

LES COLLES ANIMEN LA FESTA

Lliçà de Vall és un dels pobles de la comarca on més ha arrelat del sistema de colles. Actualment les cinc colles que hi participen apleguen un centenar de persones cadascuna. Aquest any, farà el pregó la Colla del Tractor, guanyadora de l’any passat. El grup es va conèixer quan els pares portaven els fills a l’escola bressol El Tractor; ara, els nens ja han crescut i són joves de 15 anys. Les altres colles participants són la Mama Ve, la Penya Gansa, Els Amics de lo Germà Petit de l’Illa de Buda i la Colla Records. Les colles ja s’han trobat aquest cap de setmana en diverses competicions com el torneig de futbol i el concurs de DJ. En total els participants competiran en una dotzena de proves, moltes de les quals són una incògnita fins a darrera hora.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia