Societat

Oci

Barcelona retrona

Uns 12.000 motoristes d'una vintena de països desfilen pel centre de la ciutat com a colofó de la trobada anual de Harley-Davidson

L'aplec de la mítica marca de Milwaukee, el més important d'Europa, genera un impacte econòmic sobre la capital d'entre 5 i 6 milions d'euros

Una singularbarreja de públic i oferta comercial s'ha aglomerat en la Barcelona Harley Days

Entre un mar de manillars, cascos i jaquetes de cuir, s'hi podien distingir models de totes les mides i marques. Les Harley-Davidson, però, exercien un domini altiu. De fet, ja és del que es tractava. Armats amb banderes de qualsevol mena o origen –la presència d'estelades era més que notòria–, més de 12.000 motoristes van recórrer ahir al matí el centre de la capital catalana per acomiadar la setena edició de la Barcelona Harley Days. Una fira que durant tres dies es calcula que ha atret un milió de persones de perfils molt però que molt heterogenis a l'avinguda Maria Cristina. Tres dies en què, a tota hora i en qualsevol punt de la ciutat, s'ha pogut escoltar l'espetec característic del motor bicilíndric en V de les Harley i que, en la imponent desfilada d'ahir, amb participants vinguts de fins a vint països, va adquirir la categoria de tronada. No calia veure-les. El pas de les motos s'escoltava a quilòmetres de distància.

Més que una marca, Harley-Davidson és una icona de la cultura motard associada a un conjunt de valors i actituds. Com el de la rebel·lia. Tot plegat s'ha palpat al recinte firal que des de divendres ha estat obert al públic entre la font màgica de Montjuïc i les Torres Venecianes. Una peculiar amalgama d'ofertes i inquietuds s'hi ha barrejat fins ahir. D'aquesta manera, els concerts en viu de música country, les paradetes de venda de marxandatge made in Harley i els assortidors de cervesa han conviscut amb els llocs de venda de calamar refregit a ritme de reggaeton, que avui ja deuen peregrinar cap a una nova fira. Les cues més vistoses, però, s'han format davant d'alguns dels tendals d'exposició, on entre una gran varietat de peces es podia trobar una rèplica de la Harley-Davidson que va adoptar el 1928 la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb motiu de la celebració de l'Exposició Universal. Així mateix, un altre gran atractiu de la cita ha estat el Custom Bike Show, un concurs en què es premien les millors transformacions que es fan sobre models originals de la marca de Milwaukee. En la cultura Harley, customitzar és un verb clau.

El parc humà que ha desfilat per l'aplec també ha estat d'una gran diversitat. Així, famílies de barcelonins de tota la vida han compartit cua a la barra amb turistes –en quin punt de la ciutat, en quin, no n'hi ha?–, amants del motociclisme en general i grups de moters que semblaven acabats de sortir d'Easy rider. Amb l'obligada armilla de pell amb el nom del grup ben visible, i lluint tinta a la pell, entre ells intercanviaven companyonia en la que, segons l'organització –la mateixa marca–, ja és la trobada més important de Harley-Davidson a Europa. L'impacte econòmic que deixa sobre la ciutat és d'entre cinc i sis milions d'euros. Així, doncs, tots més que contents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt