Societat

Les activitats d'estiu mouen prop de 52.000 nens i joves

L'Alt Empordà concentrarà la majoria de les activitats, entre les quals sobresurten les colònies

Els albergs gironins acolliran un 37% de tots els participants de les estades del Xanascat

Les comarques gironines acolliran aquest estiu més de 45.000 infants i joves i prop de 6.800 monitors i directors de lleure que participaran en 1.170 activitats de lleure, segons les previsions de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. Per activitats, en primer lloc se situen les colònies (367), seguides dels casals de vacances (356), les acampades (266), les rutes (148) i els camps de treball (33). L'Alt Empordà serà la comarca on es faran més activitats (237), seguida del Ripollès (201), la Garrotxa (178), el Baix Empordà (162), la Selva (121), el Gironès (108), el Pla de l'Estany (82) i la Cerdanya (81).

Aquestes previsions, que el director general de Joventut va donar a conèixer ahir amb motiu de la seva visita a diferents punts de la demarcació on ja es fan algunes activitats, també inclouen les estades en albergs. Aquestes estades formen part del programa L'estiu és teu! i estan organitzades per Joventut. Són estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) i són de diverses modalitats: idiomes, multiesportives, enginy, teatre, combinades d'idiomes, música, esportives i excursionisme. En aquest sentit, s'ha ofert plaça per a 3.462 infants i joves d'entre cinc i 17 anys a nou dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques gironines. Els albergs tenen una gran demanda, ja que concentraran el 37% del total de participants catalans d'aquesta activitat.

El carnet de les vacunes

En relació amb la polèmica sobre el carnet de les vacunes per anar de colònies, que va sorgir arran del cas de diftèria, la Generalitat ha fet un seguit de recomanacions, que no obligacions, adreçades a totes les entitats de lleure. D'entre aquestes recomanacions, en destaca la conveniència que les famílies d'infants no vacunats omplin una declaració per escrit que alliberi l'organització de qualsevol responsabilitat. L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) demana que en la documentació que es reculli s'afegeixi, a la fitxa de salut, una fotocòpia del carnet de vacunació. La fitxa de salut és preceptiva, segons el decret que regula les activitats d'educació en el lleure amb menors de 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia