Societat

Colònies amb sorpresa

59 infants i 21 monitors tornen a la casa de colònies de can Puig l'endemà d'iniciar-se l'incendi i després d'haver passat la nit a Manresa

Tensa espera dels veïns de la urbanització de ca l'Esteve per tornar a casa

Arribar i activitat sorpresa de gairebé 24 hores. Així va ser el primer dia de les colònies del grup de 59 nenes i nens des que van arribar diumenge al matí a la casa de Can Puig, a Sant Salvador de Guardiola. Cap al migdia, els 21 monitors s'hi instal·laven i un parell d'hores després ja començaven a albirar una columna de fum que anava creixent i que es va convertir en flames a poc més de dos quilòmetres cap a les sis de la tarda. Trucades al 112, coordinació amb Protecció Civil, i cap a les vuit del vespre, diversos vehicles dels bombers, ambulàncies de la Creu Roja i cossos policials els havien evacuat amb èxit al pavelló del Vell Congost de Manresa, on van passar la nit.

El responsable de les colònies, Albert Guillaumes, ho explicava amb aquella tranquil·litat de qui torna a la normalitat després d'unes hores d'ensurt i emoció i ja amb la remor de fons dels infants amb el plat a taula després de repetir-se l'operació de trasllat dels nens de nou a la casa de colònies, apartada del nucli de Sant Salvador. “Als pares se'ls va informar per Whatsapp, es van atendre les seves trucades” i algun va venir a veure'ls per quedar-se més tranquil, però ningú va tenir intenció d'endur-se els nens. L'Èrika, la propietària de Can Puig, habilitada com a casa de colònies des de fa quinze anys, no recordava un succés semblant, i malgrat ser conscient que el nucli de foc era encara lluny, lloa la celeritat i la capacitat de reacció i coordinació dels diferents cossos de seguretat i protecció que hi van intervenir.

A pocs quilòmetres, al pavelló esportiu de Sant Salvador de Guardiola, els ànims a primera hora de la tarda eren molt diferents. Personal de l'Ajuntament, el mateix alcalde, Albert Miralda, voluntaris, policia i bombers anaven amunt i avall informant els veïns des de les veles del centre de control fins a l'interior del pavelló, on s'arrengleraven desenes de veïns de la urbanització de ca l'Esteve, que s'havia evacuat el dia abans. Alguns lamentaven la calor, però sobretot la incertesa de no saber quan podrien tornar als seus habitatges, ja que les condicions no milloraven.

Un total de 115 veïns van passar la nit a fora i molts explicaven que durant el dia alguns d'ells havien tornat a les seves cases “sota la seva responsabilitat” o havien anat a casa de familiars i amics. En altres casos, la policia acompanyava un dels familiars per poder inspeccionar el terreny i donar menjar i beure als animals que hi havien quedat. Miralda esperava que ahir al vespres ja podessin tornar tots a casa seva perquè seria “molt difícil fer-los entendre” a la trentena que havien fet nit al pavelló que ho haurien de tornar a fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona