Societat

Barcelona destina 2,9 milions més a beques menjador

Vol augmentar de 3 a 6 euros diaris els ajuts que reben milers de famílies sense recursos

El curs 2015/16 la partida per aquest concepte serà de 14,3 milions, 8,3 dels quals a càrrec del consistori

L'Ajuntament de Barcelona ampliarà amb 2.882.870 euros la partida per a beques menjador del curs vinent. El consistori vol que totes les famílies que obtinguin la puntuació màxima –15 punts, en virtut dels barems que s'apliquen per concedir els ajuts– rebin, a més dels 3 euros diaris de l'ajut ordinari, 3 euros més en concepte d'ajuda extraordinària, de manera que cobrarien un total de 6 euros al dia. Fins ara, aquest ajut extra ja existia, però estava molt més limitat. Aquest curs, de les 9.171 famílies que van obtenir la puntuació màxima, només van rebre l'extra 4.210. Els gairebé 2,9 milions amb què es reforça ara la partida són els que haurien calgut per pagar els 3 euros complementaris en els 4.961 casos restants i també en el cas de 1.033 famílies que tot i no aconseguir els 15 punts tenien necessitats socials greus, segons els serveis socials municipals. Si la demanda augmentés i fes falta tornar a ampliar la partida, es faria, va assegurar ahir la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.

Amb aquesta aportació, l'Ajuntament ja ha compromès per a beques menjador l'any vinent 8,3 milions, que se sumen als sis que hi destina el Consorci d'Educació de Barcelona, participat al 50% per la Generalitat i al 40% pel consistori. En total, doncs, el fons per a aquest concepte és de 14,3 milions, un 24% més que el curs 2014/15.

El consistori va fer la primera aportació complementària al pressupost del consorci per a beques menjador el curs 2010/11. Llavors va ser d'un milió, i en cinc anys s'ha multiplicat per vuit, mentre que la partida del consorci s'ha reduït quasi 900.000 euros. L'última aportació complementària de la Generalitat, de 800.000 euros, va ser també el curs 2010/11.

LA XIFRA

El govern no té en compte que Barcelona és més cara i, per tant, les mancances són per sobre de la mitjana
Laia Ortiz
tinenta d'alcalde de drets socials de barcelona

Primera reunió de treball de Mas i Colau

La petició que la Generalitat tingui més “coresponsabilitat financera”, en paraules d'Ortiz, amb Barcelona i, per exemple, reforci, després de quatre anys sense fer-ho, el fons del Consorci d'Educació serà una de les peticions que avui farà Ada Colau a Artur Mas en la primera reunió de treball entre l'alcaldessa i el president català. Colau ja va dir que volia parlar amb Mas del retorn del deute del govern amb el consistori, i té en el punt de mira l'aportació municipal per al manteniment de la F-1 a Montmeló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

El nou desastre a Rodalies col·lapsa punts del metro i busos regionals

barcelona

Avança 2,6 milions per fer el projecte i l’edifici de l’escola Mar Nova

premià de mar
societat

TMB reforça el servei de metro per les incidències a Rodalies

BARCELONA
GIRONA

La línia R11 entre Barcelona i Portbou recupera la normalitat

GIRONA
societat

Barcelona parlarà de pau i recorda Arcadi Oliveras

Barcelona
comerç

Sis mesos de bon comerç

Barcelona

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS