Societat

El nombre de fets delictius cau aquest semestre a Lleida

El mes de juliol del 2014 va disminuir un 4,4%, aquest gener un 1,6%, i el juliol d'enguany, un altre 5,8%

El nombre de fets delictius a la ciutat de Lleida va disminuir per tercer semestre consecutiu, segons dades que es van donar a conèixer ahir després de la junta local de Seguretat, en què va participar el conseller d'Interior, Jordi Jané.

En aquest primer semestre de l'any va baixar el nombre de fets delictius un 5,8%. Al gener, però, ja s'havia reduït un 11,6% i el juliol del 2014, un 4,4%. Concretament, ha baixat un 9,2% el nombre de delictes, mentre que el descens del nombre de faltes ha estat d'un 1,9%, segons precisa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Enguany a Lleida s'han registrat 73,7 fets delictius per cada mil habitants i s'han detingut 1.314 persones, un 15% menys que l'any passat. També cal destacar que han disminuït els casos de violència masclista i domèstica un 8,51%.

I com a dada negativa, tot i que ha baixat un 10,3% el nombre de delictes contra el patrimoni, han pujat notablement els casos de robatori amb força, que han crescut en un 32,5%, i han passat de 237 a 314 casos.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va valorar positivament aquestes dades i va destacar que ara mateix “la ciutat de Lleida està en un nivell molt bo de seguretat”, segons un comunicat publicat al web del Departament d'Interior. Jané va subratllar que això ha estat possible gràcies a la col·laboració de les forces de seguretat que treballen a la ciutat.

Una bona mostra d'això és que han pujat d'un 28 a un 37 les operacions conjuntes entre la Guàrdia Urbana i la Guardia Civil.

Seguir cooperant

El conseller va assegurar que preveu reunir-se amb l'Ajuntament de Lleida per actualitzar el conveni de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat pública i policial, que es va signar el 1999 per “adequar els aspectes de seguretat a la nova situació del territori després de tants anys”.

En el cas de les actuacions de cadascun dels cossos, la Guàrdia Urbana va reduir considerablement –un 26,49%– les intervencions per actes incívics. La policia espanyola va expulsar 17 immigrants, és a dir, un 22,73% menys que l'any anterior.

I finalment, en el cas de la Guardia Civil, les seves intervencions es mantenen en 15, com en el 2014, però les faltes van baixar de 10 a 8.

LA XIFRA

8,51
per cent
menys de delictes de violència masclista i domèstica, que van passar dels 661 casos als 559.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA