Societat

L'Índia serà el país més poblat del món l'any 2022

Nacions Unides preveu que superarà la Xina i tindrà uns 1.400 milions d'habitants

El nou informe de l'ONU estima que la població mundial actual de 7,3 mil milions arribarà als 8,5 el 2030

L'Índia serà el país més poblat del món l'any 2022, superant finalment la Xina, i tindrà uns 1.400 milions d'habitants. És una de les estimacions de les Nacions Unides, recollides en el nou informe Projecció de la població del món: 2015, la revisió, presentat ahir. En aquest estudi, a més, s'estima que l'actual població mundial de 7,3 mil milions de persones arribarà als 8,5 mil milions l'any 2050 i als 11,2 mil milions el 2100.

“La comprensió dels canvis demogràfics que es puguin desenvolupar en els pròxims anys, així com els reptes i oportunitats que es presenten per assolir un desenvolupament sostenible, és clau per al disseny i implementació de la nova agenda del desenvolupament”, va afirmar ahir Wu Hongbo, secretari general adjunt d'Assumptes Econòmics i Socials de l'ONU. I és que els estats membres han de fixar aquesta nova agenda a la tardor, després d'analitzar si es compleixen els objectius de desenvolupament del mil·lenni (ODM) fixats.

En la investigació es destaca que el creixement poblacional se centrarà a “una curta llista de països de fecunditat alta, sobretot l'Àfrica”. En concret, es detalla que en l'època 2015-2050 s'espera que la meitat del creixement de la població mundial es concentrarà en nou països. Enumerats pel volum de la seva contribució són: l'Índia, Nigèria, el Pakistan, el Congo, Etiòpia, Tanzània, els Estats Units, Indonèsia, i Uganda.

Pel que fa als països més poblats, la Xina i l'Índia continuen liderant aquest rànquing, cada un amb més de mil milions de persones, que representen el 19 i el 18% de la població mundial, respectivament. Com ja s'ha indicat, s'espera que l'any 2022 l'Índia superarà en població la Xina, que, segons l'ONU, es mantindrà constant fins al 2030, i després la seva població decreixerà.

Les projeccions també preveuen que pel 2050 Nigèria pugui superar els Estats Unitats i es converteixi en el tercer país més gran del món en nombre d'habitants. El país africà registrarà el creixement més alt: els 182 milions d'habitants actuals passaran a prop de 400 milions l'any 2050. D'altra banda, la població dels Estats Units, on ara viuen 322 milions de persones, continuarà creixent, tot i que més lentament, i tindrà 389 milions l'any 2050. “La concentració del creixement de la població en els països més pobres presenta el seu propi conjunt de reptes, ja que és més difícil d'eradicar la pobresa i la desigualtat”, va alertar John Wilmoth, director de la Divisió de Població del Departament de l'ONU.

LES XIFRES

2050
Any
en què es preveu que hi haurà al món 9,7 mil milions de persones; seran 11,2 mil milions el 2100, segons l'ONU.
9
països
concentraran el creixement: l'Índia, Nigèria, el Pakistan, el Congo, Etiòpia, Tanzània, els EUA, Indonèsia i Uganda.
34
per cent
de la població a Europa serà major de 60 anys l'any 2050, segons l'estudi mundial.

La població més envellida, a Europa

El creixement demogràfic futur dependrà en gran mesura de l'evolució de la fertilitat, de la qual no s'esperen grans canvis. Segons l'informe de l'ONU, en els darrers anys, la fecunditat ha descendit en gairebé totes les àrees del món, inclosa l'Àfrica.

Així, la població mundial viurà un envelliment i s'espera que el nombre de persones majors de 60 anys representi més d'un quart de la població l'any 2050, contra l'11% actual. Europa serà la més vella: un 34% dels habitants serà major de 60 anys, l'any 2050. A l'Amèrica Llatina, el Carib i Àsia, aquest percentatge se situarà en el 25%, mentre que a l'Àfrica, amb la població més jove, serà del 9%.

L' envelliment general és motivat perquè l'esperança de vida s'ha incrementat a tots els països en els darrers anys gràcies a les millores sanitàries. L'esperança de vida en els països més pobres ha passat dels 56 anys el 2005 als 62 anys el 2015, el doble d'increment que ha registrat la resta del món. A més, un dels reptes dels ODM ha estat la reducció de la mortalitat dels menors de 5 anys, taxa que s'ha reduït en més del 20% en 156 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona