Societat

Mas reconeix a Colau un deute de 55 milions amb Barcelona

El president es compromet a “treballar conjuntament” amb l'Ajuntament per unir el tramvia per la Diagonal

El cap de l'executiu i l'alcaldessa es reuneixen durant més d'una hora al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha compromès aquest dijous amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a reconèixer aquest any que deu 20 milions d'euros a la capital catalana per la Llei de Barris, una xifra que cal sumar als 35 milions d'euros de deute amb la ciutat que el Govern català ja té reconeguts. Durant la trobada de més d'una hora que han mantingut, també s'han tracta d'altres temes com la necessitat d'unir les dues línies de tramvia per la Diagonal.

En roda de premsa posterior a la reunió, Colau ha anunciat que ha acordat amb el president reunir la comissió mixta entre l'Ajuntament i la Generalitat la primera setmana de setembre per abordar l'assumpte del deute, infraestructures, i equipaments i consorcis.

Ha assenyalat que amb la comissió, que no es reunia des de l'octubre del 2014, pretén aconseguir una “fotografia conjunta de l'estat d'aquestes qüestions”, que considera urgents i necessàries d'abordar malgrat que estigui acabant el mandat de l'actual Executiu català.

Colau ha celebrat que la Generalitat ja estigui en tràmits per reconèixer aquests 20 milions d'euros extra relacionats amb la Llei de Barris, però ha remarcat que hi ha altres aspectes que el Govern municipal considera que s'han de reconèixer, com per exemple la partida relacionada amb el Sistema d'Atenció Domiciliària (SAD).

Tot i que ha evitat avançar una xifra del que deu la Generalitat perquè encara és “motiu de debat”, Colau ha confiat que la reunió de la comissió mixta serveixi per aclarir aquestes xifres, tot i que sí que ha destacat que consideren que queden pendents ingressos per operacions immobiliàries i el fons de cooperació local.

“Treballar conjuntament” per unir el tramvia per la Diagonal

L'alcaldessa també ha assegurat que ha acordat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, “treballar conjuntament” per unir el tramvia per l'avinguda Diagonal. Colau ha explicat que a partir de setembre començaran els estudis previs que falten per poder posar en marxa la licitació de les obres.

Colau ha defensat que unir el tramvia per la Diagonal és de “sentit comú”, com assegura que opinen experts, i l'ha considerat una infraestructura necessària i oportuna per a la mobilitat de la capital catalana



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat