Osona/Ripollès

Sant Pere posarà a consulta el canvi de data de la festa major petita

Fins ara es feia el 29 de juny però podria ser que es traslladés al cap de setmana anterior o posterior per tal de guanyar un dia festiu, el dilluns de segona Pasqua.

Nota de premsa

L’Ajuntament de Sant Pere convocarà després de l’estiu una consulta entre els veïns per decidir si la festa major petita, que se celebra el 29 de juny, es manté en aquesta data o es trasllada al cap de setmana anterior o posterior i guanyar un dia festiu el dilluns de segona Pasqua.

El 2016, el 29 de juny, diada de Sant Pere, s’escaurà un dimecres. El fet que molts santperencs treballin fora del poble dificulta que es pugui viure com a festa local, fins i tot a l’hora de mobilitzar entitats per organitzar activitats. La consulta sobre la festa major petita ha estat una de les novetats anunciades en el ple ordinari d’aquest 27 de juliol.

Com va explicar la tinent d’alcalde i regidora de Participació, Griselda Castells, es dóna el cas que l’escola Josep M. Xandri i l’escola bressol l’Avet "ja fan festa per la segona Pasqua, cosa que afecta els plans de famílies que aquell dia el tenen com a laboral". Per altra banda, quan la festa de Sant Pere s’escau entre setmana no es pot viure intensament perquè molts santperencs que treballen fora del poble no poden celebrar-la.

La consulta proposarà traslladar la festa de Sant Pere al cap de setmana anterior, si el 29 de juny s’escau entre dilluns i dimecres, o al posterior, si és a partir de dijous. Això donaria marge per fixar com a festa local el dilluns de segona Pasqua, que ja és festiu en molts altres municipis.

D’acord amb la proposta presentada, la decisió no hauria d’afectar la parròquia de Sant Pere, amb llibertat per mantenir el caràcter festiu del 29 de juny com a diada del patró.

En el ple d’aquest dilluns es van aprovar les dues festes locals per al 2016. Al marge de la del 29 de juny, supeditada al resultat de la consulta, s’ha fixat com a festiu el dilluns de la festa major de setembre, que el 2016 serà el dia 26.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona