Osona/Ripollès

Torelló, en plena festa major

La pluja fa ajornar per segon any consecutiu el pregó i les danses que s’havien de fer aquest dijous al vespre.

La pluja va fer ajornar el pregó i les danses de la festa major de Torelló, que s’havien de fer aquest dijous al vespre, per segon any consecutiu. El tècnic de Cultura, Pep Tines, deia que el temps “semblava que aguantaria o que passaria abans” i finalment es va haver de suspendre. El pregó, que havia d’anar a càrrec del Club Bàsquet Torelló amb motiu del 50è aniversari i s’havia de fer als jardins Vicenc Pujol, es farà aquest dissabte a 2/4 de 10 del vespre a la plaça Vella. Amb tot, com és habitual, es va fer la recepció a la sala noble de Can Parrella per part de l’Ajuntament a l’entitat que havia de fer el pregó. Els Dansaires de la Vall del Ges i el consistori han acordat fer els balls tradicionals dissabte a les 12 del migdia a la plaça de la Vila abans de la ballada de gegants, com s’havia fet antigament.

Aquest divendres s’ha d’encendre la traca final de la festa torellonenca que encara s’allargarà fins dilluns al matí. El primer acte, a les 4 de la tarda serà el Deixeble d’Acer a la zona esportiva i al vespre serà el torn del sopar de solters i solteres, que es manté als jardins i que per segon any acabarà amb el karaoke amb banda. Segons Tines, en cas de pluja “si hi som a temps” es traslladarà el sopar a la carpa municipal i també els concerts que han de tenir lloc a la plaça Nova amb Aupaquartet i Gramaphone Allstars. Qui no haurà d’estar pendent del temps són els músics i ballarins de la reposició de l’espectacle 7 textures vives.

Fins dilluns encara queden alguns actes per als més petits com la ballada de gegants, jocs gegants i espectacles infantils i d’escuma o el correfoc infantil, i altres per a més grans com el ball amb l’orquestra Maravella. També hi ha alguns dels plats forts del actes que organitzen els Deixebles de Sant Feliu, com el Sopar al Revés i la Contrarellotge per Equips- Riminí –per segon any al programa oficial tot i que es fa des del 2002–, que després de fer controls tota la nit acabarà amb l’entrega de premis a les 10 del matí de dilluns a l’esplanada de Rocaprevera.

D’altra banda, els Diables del Ges van estrenar un acte a la festa major aquest dimecres a la tarda, els Versots, coincidint amb el seu desè aniversari. Va ser a la plaça Vella on van entrar acompanyats del so de la batucada. Malgrat els problemes de so, van fer referència a les eleccions del 27S i a una altra votació, la d’una altra nova comarca, la Vall del Ges, per no haver de “trepitjar Vic per fer papers” i amb la creació de la qual regalarien “els de Sant Pere al Ripollès”. També van fer referència a la consulta del camp de futbol del Montserratí i en van reivindicar una altra, la de si fer festa local per Carnaval o per Rocaprevera.

El concurs de Pedra-paper-tisora va comptar, també dimecres, amb una cinquantena de participants que van fer eliminatòries fins a obtenir un guanyador. Ferran Lorenzo va ocupar el primer lloc del podi, seguit de Marc Generó i Des Soler, que van guanyar un gat xinès cadascú de mida diferent, dels que mouen el braç i sempre treuen pedra.

D’altra banda, dilluns els Veterans es van imposar per 5 a 4 contra els Novells en un partit en què fins a la mitja part van guanyar 4 a 0. El premi al millor jugador va ser per a Arnau Segura, dels Veterans, per haver fet un hat-trick i el pitjor, per a Cesc Manrique. Més tard una desena de persones van participar a la VII Batalla campal de cebetes que va tenir lloc a la plaça de la Vila.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia