territori

El bufet d'advocats de Messi i Pujol defensarà els interessos de Reus al cas Innova

Així ho ha anunciat l'alcalde en la Junta de Portaveus d'aquest dimarts

L'Ajuntament de Reus tindrà una nova advocada per defensar els seus interessos en el cas Innova, segons ha pogut saber Reusdigital.cat. L'alcalde, Carles Pellicer, ha anunciat la seva decisió de prescindir dels serveis de Juan Córdoba i contractar a Maria Saló Azagra, que forma part del bufet d'advocats de Cristóbal Martell, qui defensa, entre d'altres, al futbolista Leo Messi, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, o l'expresident del Futbol Club Barcelona, Josep Lluís Nuñez. Martell també és l'advocat de gran part dels acusats dels grans casos de corrupció a l'Estat espanyol, com la trama Gürtel, el cas Noos o el cas Mercuri, que afecta l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

La Junta de Portaveus d'aquest dimarts estava convocada per informar de l'evolució del cas Innova, després que el jutge del cas donés per tancada la peça número 2, relacionada amb la construcció de l'Hospital de Sant Joan de Reus. Això no obstant, l'alcalde ha fet servir la trobada per comunicar una decisió que ha quedat plasmada en un decret. Cal recordar que la contractació de Juan Córdoba es va posar en entredit, per part d'alguns grups polítics, per l'elevat cost que suposa. Ara, però, el canvi és cap a un bufet més mediàtic, no tant la lletrada Maria Saló Azagra.

Una vegada enviada a judici la peça 2, totes les parts que es troben a l'acusació particular, entre elles l'Ajuntament de Reus, han de presentar l'escrit d'acusació amb les penes que reclamen per als imputats. Entre els acusats, s'hi troba l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, l'exdirector d'Innova, Josep Prat, l'arquitecte Jorge Batesteza, l'exdirector del CATSalut, Carles Manté, l'exdirectora financera i econòmica del hòlding, Ester Ventura, l'exdirector d'Infraestructures d'Innova, José Vicente Gómez i el representant de la UTE constructora del centre sanitari, Sergi Luqui.

La intenció de l'alcalde és reunir-se amb la nova lletrada per definir l'estratègia judicial a seguir, a partir del setembre, quan s'ha de fixar una data pel judici. Llavors, està previst que es torni a reunir amb els portaveus dels grups polítics per informar-los al respecte.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES