Vallès Oriental

FESTA MAJOR DE VILALBA

La tradició marca les activitats de la festa major de Vilalba Sasserra

La carretera Vella torna a acollir alguns dels actes com anys enrere

Vilalba Sasserra viurà quatre dies de gresca amb la seva festa major, que es farà del 13 al 16 d’agost.

Tot i que el pregó no es farà fins dijous 13 al vespre, els actes començaran el mateix dia a les 10 del matí amb una passejada amb bicicletes, amb sortida de la plaça de la Vila. Una de les poques novetats d’aquest any serà la Batucada, que es farà dijous a les 7 de la tarda. Abans, a les 6, el Centre Cívic acollirà l’espectacle de pallassos de 3/4 de 15. La Batucada servirà per portar el públic des del Centre Cívic, una vegada finalitzat l’espectacle de pallassos, fins a la carretera Vella, on des del balcó de l’Ateneu es farà el pregó, amb alguna sorpresa. Fa quatre anys es va recuperar la carretera Vella per fer-hi alguns dels actes, després que aquest carrer havia estat durant molt de temps el centre de la festa. L’alcalde, Joan Pons, explica que “si hi ha amenaça de pluja es traslladarien els actes previstos a la carretera Vella a la carpa del Centre Cívic, perquè no es pot suspendre un acte per la pluja tenint la carpa buida”. Un dels actes previstos a la carretera Vella és l’actuació de Los Pachucos, que es farà després d’una sessió de DJ. L’orquestra Pentagrama serà, aquest any, l’encarregada del ball de nit de dissabte a la carpa del Centre Cívic i també del concert de tarda.

El gruix del programa està constituït per activitats molt arrelades i amb molts anys fent-se amb molta acceptació per part de tots els veïns. Una d’aquestes, que es farà divendres, és la cantada d’havaneres amb el grup Xarxa, a les 7 al Centre Cívic, i la sardinada amb rom cremat, al camp de futbol, a les 9 del vespre. També es farà el sopar de germanor diumenge a la nit a la carpa del Centre Cívic, on cada veí es portarà el menjar i l’Ajuntament hi posarà les begudes. Divendres al migdia es repetirà el vermouth & blues, que tan bona acollida va tenir l’any passat, amb Marc Cuevas & Blues lovers.

Les xarxes socials també s’han fet un lloc a la festa major de Vilalba. Hi haurà un concurs de fotografia amb Instagram, que consistirà a fer una fotografia i compartir-la a través d’aquesta aplicació amb el hashtag #FMVilalba. Els drets de les imatges realitzades seran propietat de l’autor i Instagram com a copropietari. Tot i això, els participants cedeixen a l’Ajuntament de Vilalba Sasserra els drets per utilitzar-les sempre mencionant l’autor i sense usos comercials. Per als més joves s’ha programat una nit amb diferents sessions de DJ, un campionat de futbolí i un toro mecànic.

La festa major acabarà, diumenge a la nit, amb un castell de focs després del monòleg de Carlitos. Una fideuada divendres al migdia, inflables, un correfoc amb els Diables de la Roca, una demostració de puntes de coixí, un dinar per a la gent gran i una sessió de màgia completaran la programació.

SERRES CONTRA GUINEUS

Un any més les colles de Serres i Guineus s’encarregaran d’animar la festa participant en les diverses proves programades i ompliran de colors els carrers. Els veïns es divideixen en dos grups sense que hi hagi cap regla preestablerta, cadascú es pot apuntar a la colla que vulgui, només s’ha de posar una samarreta, mocador o polsera per identificar-se amb una de les dues colles. Durant els quatre dies de la festa major s’aniran fent activitats que donaran passes a cada colla. Després del sopar de germanor de diumenge a la nit es farà la proclamació de la colla guanyadora. Per saber la puntuació de cada colla s’instal·larà al Centre Cívic un marcador.

Les activitats no sumen punts, sinó passes, amb relació al nom de Trentapasses, com es coneix el poble. Les activitats que sumen passes són els torneigs de petanca, PlayStation, dòmino i tennis taula, el concurs de dibuix infantil, els inflables i cars, la guerra d’aigua, els balcons engalanats, el concurs de fotografia i el Trentapasses infantil i sènior. En aquesta última activitat, que es farà el dissabte 15 a la carretera Vella, hi haurà tots els jocs tradicionals de les festes majors, com estirades de corda o curses de sacs.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS