Societat

Presos i advocats podran parlar per videoconferència

El Col·legi d'Advocats de Barcelona posa en marxa, el 21 de setembre, un nou sistema de comunicació telemàtica amb les presons

Es farà una primera prova pilot amb Quatre Camins

De la ciutat de Barcelona a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, hi ha 37 quilòmetres de distància i mitja hora de conducció. Al temps i les molèsties pel desplaçament, els advocats hi han de sumar l'espera que suposen els tràmits d'accés a un recinte penitenciari fins que són conduïts als locutoris on s'entrevisten amb els seus clients. A partir del 21 de setembre,
tot això canviarà substancialment gràcies a l'entrada en funcionament d'un nou sistema de comunicació telemàtica entre la seu del Col·legi d'Advocats
de Barcelona (ICAB), al carrer Mallorca, i el centre penitenciari d'adults ubicat a la comarca del Vallès Oriental.

El sistema de comunicació entre advocats i presos l'han posat a punt els responsables de l'ICAB en col·laboració amb la direcció general de Serveis Penitenciaris, amb l'objectiu de poder estendre la fórmula a altres presons del país si la prova pilot de Quatre Camins obté bons resultats. De la iniciativa també n'està el corrent el Consell de l'Advocacia de Catalunya, que aplega tots els col·legis de professionals del dret, que l'ha acollida amb interès.

El mode de funcionament de la videoconferència és, aparentment, simple. Els advocats que es vulguin comunicar amb els seus clients ho hauran de demanar amb una antelació de 72 hores als serveis del col·legi, que faran la reserva oportuna a la sala destinada per a les entrevistes i que està situada a l'edifici del carrer Mallorca. Les comunicacions telemàtiques tindran una durada màxima de mitja hora, si bé es podrà demanar una pròrroga.

“Quan ens vam plantejar el tema, l'únic inconvenient que hi vam trobar va ser la necessitat de garantir el secret de la comunicació, tant per part dels reclusos com dels advocats, però això s'ha superat”, explica Oriol Rusca, degà dels advocats barcelonins. El degà destaca que és una idea “de sentit comú” que comporta el benefici evident de “reduir costos i temps”.

La legislació no preveu cap tipus de limitació en les comunicacions entre advocats i els seus clients. Un lletrat pot visitar sempre que consideri oportú un reclús a la presó, ja sigui per mantenir-hi el contacte i comunicar-li novetats del seu procés, ja sigui per preparar el judici quan la data de la visita oral s'acosta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar