Societat

Unes 2.500 firmes contra l'empaitada d'ànecs a Roses

Un vídeo de la polèmica tradició es fa viral amb 7.000 visualitzacions

L'empaitada d'ànecs de Roses que es va fer el cap de setmana encara porta cua. La plataforma Change.org continua rebent suports per demanar que se suprimeixi tant la polèmica tradició de capturar ànecs per la festa major com també els correbous. La campanya la va iniciar divendres Fiorella Manfro i ahir ja s'acostava a les 2.500 signatures. La petició està dirigida a l'Ajuntament de Roses i en concret ahir tenia 2.453 signatures i diversos comentaris per reclamar que s'aturi el “patiment” dels animals.

Un ànec com a arma

Paral·lelament, un vídeo amb imatges de l'empaitada d'ànecs de diumenge s'està convertint en viral i ja té més de set mil visualitzacions. En concret, són unes imatges que l'entitat Animal Rescue ha penjat a la xarxa social Facebook per demanar també la retirada d'aquesta celebració que l'entitat animalista qualifica de “brutalitat” i de “crueltat”.

El vídeo està corrent per la xarxa social i ja hi ha 200 persones que l'han compartit. En les imatges es veu una noia que té agafat un ànec per les potes i que l'utilitza com a arma per agredir un càmera que l'està gravant.

Precisament, l'Ajuntament de Roses ha anunciat que l'any que ve farà una consulta popular perquè els rosincs decideixin si l'empaitada d'ànecs ha de continuar o s'ha de deixar de fer. Això, enmig d'una celebració que ha tornat a tenir polèmica i que es va fer enmig de les protestes de les entitats animalistes, que demanen que es deixi de fer. De fet, una trentena de persones es van manifestar ahir per reclamar-ne la prohibició i quatre membres de l'entitat animalista van intentar interrompre l'activitat.

En l'àmbit municipal, l'alcaldessa, Montse Mindan, defensa que l'empaitada és una tradició i compleix tots els requisits legals, “però hi ha opinions per a tot i gent en contra, i per això farem una consulta a la població, una consulta vinculant sobre aquest tema”, afirma. Però el tinent d'alcalde, Francesc Giner, es mostrava en contra de la celebració, juntament amb altres regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla