Societat

Els companys del venedor exculpen els Mossos

L'home que compartia habitació amb la víctima a Salou i dos companys van explicar ahir al jutge que no van veure contacte físic

El magistrat valorarà si cita a declarar els agents implicats

El jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona ha posat en marxa la investigació amb què vol intentar esclarir les circumstàncies en què es va produir la mort, dimarts passat a Salou, de Mor Sylla, un home senegalès de 50 anys que va caure des del balcó d'un tercer pis durant un escorcoll dels Mossos d'Esquadra en una operació contra el top-manta. El jutge va prendre declaració ahir als primers quatre testimonis: el germà de la víctima (que va denunciar la policia catalana per la seva actuació), i tres dels seus companys de pis, inclòs aquell amb qui Sylla compartia habitació.

Aquests tres darrers, segons va informar ahir l'agència Efe, van assegurar davant del jutge que no van veure cap contacte entre els agents dels Mossos d'Esquadra i Sylla. D'aquesta forma, avalarien la versió defensada pel Departament d'Interior i els Mossos d'Esquadra, que sostenen que l'home va caure des del balcó sense que hi hagués cap contacte físic amb l'agent que va entrar a la seva habitació.

Avui està previst que passin pel jutjat els altres dos companys de pis de la víctima. En els propers dies també ho faran els tres veïns que van veure o sentir els fets de dimarts passat, i la versió dels quals, segons Interior, concorda amb la dels Mossos. Ho faran, però, com a testimonis protegits.

El germà declara

La versió policial, ahir abonada també pels tres senegalesos que van passar pel jutjat, s'enfronta a la sostinguda a la denúncia del germà, Ibrahima Sylla, que afirma que hi va haver forcejament amb els Mossos, segons el testimoni d'altres persones.

El germà de Sylla va ser l'encarregat d'obrir ahir el torn de declaracions. A la sortida es va limitar a dir que havia declarat “el just i necessari, ni més ni menys”. El seu advocat va ser present, però, durant la declaració dels altres tres testimonis: Thioubé, que era l'altre home que dormia a l'habitació de Sylla, i, per tant, el testimoni més proper dels fets; Khadim Gueye i Babacar Ka, altres dos companys de pis. Aquest darrer, de fet, va declarar la setmana passada a alguns mitjans que havia vist contacte físic entre els agents i la víctima, però segons va publicar l'agència Efe, ahir va assegurar davant del jutge que no havia pogut veure res, ja que era en una altra habitació, tal com ja havia dit dimarts davant dels Mossos.

Fonts judicials van detallar a aquest diari que les declaracions es van fer “amb serenitat i ànim col·laborador”. Pel que fa als agents que van participar en l'escorcoll, se'ls citarà si es considera convenient un cop analitzades les altres declaracions.

Les mateixes fonts també van assenyalar que es vol donar “celeritat” a la investigació per tal d'apaivagar “l'alarma social” generada per la mort de Mor Sylla, que dimarts va desembocar en aldarulls a Salou. Per fer-ho possible, el jutge degà de Tarragona, Joaquim Elías Gadea, ha assumit la substitució de la titular del jutjat d'instrucció encarregat del cas per tal d'ajudar a agilitzar tots els tràmits.

L'alcalde demana expulsions

L'Ajuntament de Salou va anunciar ahir que es presentarà com a acusació particular en les diligències sobre els aldarulls que es van produir dimarts després de la mort de Mor Sylla i que van provocar danys de més de 9.000 euros a l'espai públic, així com el tall del servei ferroviari durant tot el dia. L'alcalde, Pere Granados, es va mostrar dur amb els responsables de les destrosses. “No permetrem que aquests fets quedin impunes”, va dir Granados, que va reclamar que en el cas dels responsables que es trobin en situació irregular al país, se'ls apliqui la llei d'estrangeria i s'incoï un expedient d'expulsió.

Membres de la comunitat senegalesa, per la seva banda, van iniciar a Salou una recollida de fons per pagar l'expatriació del cos al Senegal. Desenes de persones es van aplegar ahir a la tarda en un acte d'homenatge a Mor Sylla, que era molt conegut entre els senegalesos a Salou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona