Societat

Blanes prepara ja la Festa dels Copatrons de la vila

Del 20 al 23 d'aquest mes la població selvatana celebra la festa petita, amb actes de caràcter més popular

Blanes viurà, del 20 al 23 d'aquest mes, la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, que per quart any consecutiu organitzen de manera conjunta el departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament i l'entitat blanenca Acció Cultural Es Viver. Es tracta de sumar esforços perquè la festa petita la visqui amb especial intensitat aquesta població de la Costa Brava.

Durant el cap de setmana passat ja es van començar a repartir els 10.000 exemplars que s'han editat del programa de la festa petita de Blanes, que inclou un total de 22 activitats. Aquest any s'ha encarregat de dissenyar la il·lustració que identifica el programa l'artista blanenca Sònia Isern, que precisament aquests dies està exposant la seva obra a la Sala García-Tornel del carrer Ample, presentada amb el títol Viu.

La il·lustració que ha creat Sònia Isern Ros, en la línia dels treballs que es poden visitar a l'exposició, és una aquarel·la d'animats colors que simbolitza tres dels components identificatius de la Festa dels Copatrons. Així, l'element central són unes figures que simbolitzen l'acte més participatiu de la festa, la caminada popular de la nit de Sant Bonós, mentre que a la base de la imatge hi ha una ballada de sardanes i a la part de dalt hi ha representats els dos copatrons, sant Bonós i sant Maximià.

El pressupost per a l'organització de la festa petita puja a més de 12.000 euros, la mateixa quantitat que s'hi va destinar l'any passat.

Aquest cicle festiu, a diferència de la festa major de Santa Anna, acostuma a tenir un caràcter molt més popular, amb un major nombre d'activitats d'arrelstradicionals. Amb tot, també inclou altres esdeveniments pensats per a tot tipus de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia