Societat

La festa petita de Blanes s'obre amb xocolatada

També es va fer la tradicional ofrena als copatrons, sant Bonós i sant Maximià

Blanes va viure ahir al matí els actes més oficials i solemnes de la festa major petita coincidint amb el 21 d'agost, quan se celebra sant Bonós i sant Maximià. Enguany el dia dels copatrons és festa local a Blanes, per això els blanencs l'han pogut gaudir encara amb més intensitat que en anteriors edicions, ja que aquesta data no sempre és festa local.

La celebració va començar amb una xocolatada popular en què van participar més de 750 persones. Des de primera hora del matí ja hi havia una llarga cua de gent davant l'arc dels copatrons que hi ha al carrer Ample. A partir de les nou del matí es van començar a omplir els primers gots amb xocolata desfeta apta per a celíacs amb l'ajut de tres grans peroles amb capacitat per a 30 litres cadascuna. La cua de xocolaters de totes les edats que esperaven pacientment per rebre el seu got va ser constant, i s'hi comptaven tant vilatans com visitants de diverses nacionalitats. L'Ajuntament de Blanes va recuperar fa dotze anys la tradició d'organitzar l'esmorzar popular en motiu de la festa dels copatrons després de més de mig segle sense fer-se. Després de l'esmorzar, a quarts de dotze del migdia, l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), va fer la tradicional ofrena floral a la fornícula alçada on es guarden les imatges de sant Bonós i sant Maximià. Els actes continuen durant tot el cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia