Societat

ÓSCAR SÁNCHEZ

ALCALDE DE CONSTANTÍ

“Cal que reduïm el fracàs escolar ”

Unes

L'Ajuntament es reunirà amb Sarpi per recuperar els ajuts quan l'empresa vulgui ampliar l'activitat

Gestió i diàleg
Óscar Sánchez va ser alcalde amb els cinc vots del seu partit, el PSC, i el regidor Fede Díaz, d'Units pel Canvi. El nou alcalde assenyala que la gestió i el diàleg seran les premisses que seguirà en aquest mandat. De fet, li caldrà mà esquerra per poder arribar a acords, ja que és a un regidor de la majoria. De moment, es troba còmode amb la política de pactes puntuals amb la resta de forces. Sánchez es mostra obert a ampliar l'acord de govern, i sembla que Iniciativa té tots els números per ampliar el pacte.
Les prioritats són la lluita contra el fracàs escolar, l'ocupació i fer els carrers “més amables”
Recordo a ERC que les ajudes de la incineradora es van perdre quan ells eren al govern
Demanarem a la Generalitat que ens doni una solució a l'ocupació de Jaume II

És un dels alcaldes joves del territori. Amb 34 anys, nascut a Constantí, Óscar Sánchez Ibarra ha aportat il·lusió al PSC i vol compartir-la amb tothom que tingui ganes de treballar per al poble.

Quina valoració fa dels primers dos mesos d'alcaldia?
Molt positiva. Som gent jove i nova, que vam encarar la campanya amb molta il·lusió. La primera setmana ja vam posar en marxa uns menjadors socials per a nens petits de famílies amb problemes econòmics perquè tinguin un plat de menjar cada dia. El menjador està finançat per l'Ajuntament i acull uns cinquanta nens i nenes. També farem un menjador per a adults perquè sabem que hi ha famílies que pateixen dificultats.
Com valora el pacte amb Units pel Canvi?
El pacte amb el regidor d'UpC, Fede Díaz, la marca de Podem a Constantí, és positiu perquè vol treballar per al poble sense demanar cap cartera ni res a canvi. No és l'actitud de la resta de partits. Però la porta està oberta a tothom que vulgui treballar per al poble.
La majoria és insuficient, s'ampliarà el pacte?
A l'equip de govern som sis regidors i en necessitem set per tenir la majoria. De moment, estem funcionant amb pactes puntuals. La nostra idea és que algun partit més s'hi sumi i fer un govern més estable. Després de les converses amb Iniciativa, CiU i ERC, penso que Iniciativa està molt ben situada per entrar en un futur govern.
Quines són les prioritats d'aquest mandat?
Tenim tres eixos de treball: l'ocupació, fer els carres “més amables”, amb la modernització dels carrers i les places perquè siguin aptes per a tothom, i la lluita contra el fracàs escolar.
Com estan funcionant els plans d'ocupació?
Vam aprovar uns plans d'ocupació que feia un any que estaven encallats. Des de fa unes setmanes, ja hi ha dotze persones que hi treballen, que els ocuparà fins a finals d'any. Al gener, n'entraran dotze més fins al juny del 2016. Són gent del poble que es dediquen a la neteja i la millora de voreres, pintura i tasques administratives. L'Ajuntament hi ha destinat uns 300.000 euros, els plans d'ocupació locals més ben dotats del Camp.
Es continuaran?
La idea és crear una borsa de treball rotatòria perquè, a partir del juliol de l'any vinent, el màxim nombre d'aturats tinguin la possibilitat de treballar uns mesos. L'Ajuntament donarà ajudes a les empreses de Constantí, com les del polígon, que contractin gent del municipi.
Com es troba l'activitat del polígon industrial?
Volem potenciar la inversió de noves empreses ja que la meitat del polígon no està explotat. L'objectiu és que contractin gent de Constantí que nosaltres haurem format amb cursos gratuïts. Atraurem noves inversions potenciant el nostre polígon donant a les empreses serveis de seguretat, neteja, jurídics i informàtics, i fent una millora urbanística del polígon.
Què suposarà la reforma de Repsol de l'estació de mercaderies de Renfe de Constantí?
Es tracta d'una inversió d'uns sis milions d'euros que permetrà potenciar molt el polígon, ja que pot atraure empreses de logística que treballin amb contenidors. L'estació la utilitzaran tant Repsol com les noves empreses que vinguin al polígon. Gràcies a aquesta inversió, es preveu que l'estació estigui condicionada a finals del 2016. Això ens donarà temps per adequar el polígon.
A Constantí, el fracàs escolar és elevat...
Cal que treballem amb directors dels centres, professors, administracions i pares per analitzar com es pot solucionar el fracàs escolar. Es crearà un consell escolar municipal amb totes les parts.
Com es troba l'ocupació de les cases de la urbanització Jaume II?
La urbanització es va fer nova però no es va vendre. En l'últim any, s'hi ha introduït gent que ha vingut de fora que ocupa les cases de forma irregular. Els serveis socials de l'Ajuntament i la policia local analitzarem la situació d'aquestes persones i demanarem a la Generalitat que ens doni una solució. Hem comunicat el problema als propietaris dels pisos, que són bàsicament de La Caixa, però no ens donen cap solució. Legalment, és el propietari qui ha de denunciar-ho.
Quantes persones ocupen els pisos?
Prop de 350. Són persones amb problemes socials que han vingut de Tarragona i de Barcelona.
ERC demana que la Generalitat no atorgui cap permís de nova activitat a la Incineradora de Residus Urbans fins que Constantí no recuperi els ajuts que rebia de l'empresa. Es poden recuperar?
Ens estranya aquesta actitud perquè les ajudes es van perdre quan governaven ERC i Iniciativa. Quan el diputat del PSC, Xavier Sabaté, va preguntar al conseller sobre aquestes ajudes, va respondre que l'Ajuntament no havia fet cap gestió per recuperar-les, d'ençà que la incineradora havia passat a mans privades.
Com està la situació?
El grup gestor, Sarpi, va comunicar que volia ampliar el magatzem, però, de moment, no ha entrat cap sol·licitud ni aquí ni a la Generalitat per fer cap ampliació. Quan ho facin, ens reunirem amb ells per recuperar, si més no, una part d'aquestes ajudes com a contraprestació a aquesta ampliació.
L'Ajuntament es va preocupar per les maniobres militars dels avions a l'aeroport de Reus. Han rebut resposta d'Aena?
Com que no tenim competències en aquesta matèria, l'únic que hem demanat a Aena és que ens tingui informats quan hi hagi maniobres per poder donar una resposta a la ciutadania. Esperem reunir-nos amb ells a mitjan setembre.
Com es troba el projecte del nou auditori?
A l'entrada de Constantí tenim una gran estructura de ferro i formigó que fa quatre anys que està aturada. Es van gastar mig milió en aquesta estructura i encara en falten entre tres i quatre per acabar l'obra. Pensem que fer un teatre auditori tan gran està sobredimensionat per a una població de 6.500 habitants. Per això, aprofitarem l'estructura per fer un centre cultural amb l'escola de música, sales per a entitats i un auditori més petit. Però, de moment, hi ha altres prioritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona