Osona/Ripollès

’Llinatges’, una història de bandolers per esperar en Toca-sons

Les tretze escenes estaven repartides pel recorregut, d’un quilòmetre, que començava a l’ermita de Sant Quirze, a la urbanització de La Roca, i anava cap a la casa de la Codina, per tornar al punt d’inici.

  • VÍDEO: 211265

L’estrena de ’Llinatges’, la caminada teatralitzada creada per Canya que no és conya després de l’exitós espectacle ’A la foscor d’en Toca-sons’, va generar més expectació de la que esperaven els organitzadors. Les entrades per la primera de les dues sessions que es feien diumenge es van acabar ràpidament, i el grup va decidir ampliar lleugerament l’aforament, que era de 150 persones per cada passi. Finalment, un total de 350 persones van seguir la història dels dos germans protagonistes: en Bernat i en Jaume. De petits, en Bernat havia salvat en Jaume en un incident amb uns bandolers. Al cap de deu anys, quan en Jaume és sacerdot i en Bernat es dedica a treballar la terra, aquest últim, en una època de penúries econòmiques, acaba entrant en la mateixa quadrilla de bandolers dels que havia salvat el seu germà.

Les tretze escenes estaven repartides pel recorregut, d’un quilòmetre, que començava a l’ermita de Sant Quirze, a la urbanització de La Roca, i anava cap a la casa de la Codina, per tornar al punt d’inici. A diferència de l’espectacle anterior, que es feia als carrers de Taradell, aquest transcorre pels afores, de nit, cosa que ha comportat requisits tècnics especials.

’Llinatges’ té un final tràgic. Enxampat pel virrei, en Bernat mor executat. El seu germà, que ha sempre ha estimat en secret la Núria, la dona d’en Bernat, té l’oportunitat de salvar-lo. Però no ho fa. Dóna unes indicacions falses als bandolers, que volen evitar la mort del seu company, però que acaben arribant massa tard.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona