Societat

L'Aquelarre de Cervera escalfa motors amb tallers infantils, assajos i activitats paral·leles

La 38a edició de la festa estrena direcció artística a càrrec del grup de teatre amateur cerverí GREPP, coincidint amb els 25 anys de l'entitat

El 38è Aquelarre de Cervera escalfa motors per a l'inici oficial de la festa que tindrà lloc demà divendres fins diumenge 30. Durant aquesta setmana, els més menuts de la capital de la Segarra han engegat els preparatius de la festa amb els tallers de l'Aquelarret. Prop d'un centenar d'infants de 4 a 13 anys han fet tallers de xanques, disfresses, construcció de cuques i percussió. Mentrestant els assajos de les diferents colles de diables i del grup de teatre amateur GREPP, que enguany s'ocupa de l'espectacle principal, s'han intensificat i ja es realitzen als escenaris de la festa on el foc, la màgia i l'esoterisme prendran el protagonisme dissabte a la nit.

Des del passat dilluns els tallers infantils de l'Aquelarre serveixen per començar a impregnar Cervera del seu gran cap de setmana de foc, màgia i música. Prop d'un centenar d'infants d'entre 4 i 13 anys participen en aquesta activitat on es confeccionen xanques, disfresses, es construeixen cuques i es practica la percussió. Tot plegat es posarà en pràctica dissabte a la tarda, quan té lloc l'Aquelarret, que és la versió infantil de la festa dels adults, que té lloc a la nit. En total, està prevista la participació de més de 200 infants en aquesta cercavila de tarda.

D'altra banda, passades les nou del vespre l'activitat a la plaça de Cal Racó s'intensifica amb els assajos de l'espectacle principal de la festa que enguany corre a càrrec del grup de teatre amateur GREPP que celebra els seus 25 anys en actiu. Està previst que a més de les bruixes i diables, en l'espectacle prenguin un especial protagonisme les fetilleres i el carreró de les Bruixes. Una de les novetats serà la recuperació de la música en directe durant l'espectacle, que acompanyarà les actuacions dels actors i actrius en la seva invocació al Mascle Cabró.

El coordinador genera de l'espectacle, Josep Maria Comes, ha explicat que es tracta d'un espectacle molt ''cerverí'', amb referències al carreró de les bruixes, com les seves arcades, que prendran forma a l'escenari. Amb una sèrie de bruixes que aniran apareixent al llarg de la cercavila i a través d'una tranformació màgia i esotèrica es farà la invocació al llarg de la nit del Mascle Cabró.

L'espectacle de l'Aquelarre arrencarà però amb la tradicional encesa de la Universitat que ja l'any passat es va voler posar en valor aprofitant la reforma de la plaça i la nova perspectiva de l'edifici sense elements visuals que molestin a la visió de la totalitat de la façana. L'Aquelarre es divideix en tres actes: la baixada i lluïment, l'aparició del Mascle Cabró i l'escorreguda del Mascle. Abans de cada acte un correfoc arriba a Cal Racó i una vegada realitzat l'espectacle es porta a terme el Ball de la Polla (1r acte), el Ball de Diables (2n acte) i el Foqueral (3r acte).

La Bruixa Magdalena entra en escena

La Paeria de Cervera ha acollit aquest dimecres al vespre un dels principals actes paral·lels a l'Aquelarre que s'han programat aquest any. Ha consistit en la presentació de la fitxa del col·leccionable ''Fets i personatges'', organitzat pel Museu de Cervera. Es tracta d'un nou programa de difusió local que, a partir de la reconstrucció de la història de la vida de diferents personatges cerverins, s'aborda un fet històric de rellevància. En aquesta ocasió s'ha presentat la Magdalena, l'única dona condemnada per bruixeria a Cervera durant el segle XVII.

La presentació ha comptat amb l'explicació de l'autor de la fitxa, Josep Maria Llobet i amb la presència de tres joves bruixes que han donat la benvinguda als assistents a l'acte. Cervera ha celebrat aquest dimecres a la nit el dimecres de cendra, de forma prèvia a l'Aquelarre. Les activitats es desenvolupen al Carreró de les Bruixes, amb cercavila, titelles i una sardinada popular adreçada als veïns de la capital de la Segarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida