Societat

Núria Graham, Carles Belda i Joan Garriga, a la festa de Miànigues

Aquest veïnat de Porqueres prepara una festa major que tindrà un concert molt atractiu i algunes novetats, com una cronoescalada ciclista

Miànigues, a Porqueres, pot presumir d'un cartell musical de festa major més propi de ciutats que no pas de petits veïnats, com és el seu cas. Aquest any, per tancar la festa en honor del seu patró, sant Llop (diumenge, 6 de setembre), actuarà a Miànigues la compositora i cantant Núria Graham, a la qual seguiran Joan Garriga i Carles Belda. Si la primera s'ha fet un nom en el pop-rock clàssic, els segons són un referent de la música tradicional interpretada des d'una visió contemporània. De Graham s'espera que presenti temes de Bird Eyes, el seu darrer disc, editat aquest any mateix. L'acompanyaran Jordi Casadesús i Aleix Bou. Amb Garriga i Belda –i els seus acordions diatònics– es podran escoltar temes populars amanits d'improvisació i molta participació del públic. La cita és a un quart de vuit del vespre, davant l'església de Sant Romà. Com tots els altres actes de la festa, el concert és gratuït.

Rere del programa hi ha un grup de veïns i Projecte Sonora –dedicat a la promoció de la música creada al Pla de l'Estany– que tenen la col·laboració de l'Ajuntament.

Petanca i bicis

Per primer cop, la festa de Miànigues inclourà un campionat de petanca i una singular prova ciclista: una cronoescalada al turó de Sant Romà per un tram de només 149 metres de llargada però un desnivell de fins a un 14,6%. S'hi pot apuntar tothom, sempre que sigui major de 16 anys. Com que l'objectiu és passar-ho bé es donaran premis al més ràpid i al més lent, a la millor vestimenta i a la bici més retro. Completen el cartell l'ofici solemne amb un concert de la coral Les Estunes del centre cívic Porqueres, una ballada de sardanes amb la cobla La Bisbal Jove, un vermut i un espectacle de màgia a càrrec del mag Mario, adreçat al públic familiar.

La campana

Un grup de veïns del poble fa temps que estan recaptant diners per tal d'encarregar una campana per a la torre de l'església de Sant Romà. La festa d'aquest any hi col·laborarà, destinant-hi una col·lecta que es farà a l'ofici solemne. Com en tants altres indrets del país, la campana de Sant Roma es va fondre durant la Guerra Civil per fer-ne munició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt