Vallès Oriental

#fmbib

Pregó a Granollers amb protagonisme per al cor Amics de la Unió

Els Blancs fan un crit a l’esperança amb crítica social

El pregó de la festa major de Granollers d’aquest dijous al vespre ha tingut com a protagonistes el cor infantil Amics de la Unió. Ha estat un pregó que no ha obligat les reivindicacions socials i que ha fet un cant a l’esperança i a viure la festa amb intensitat.

Els Blancs han donat protagonisme al Cor Infantil Amics de la Unió en el pregó de la festa major de Granollers d’aquest dijous al vespre a la Porxada, plena de gom a gom com és habitual. Dues noies del cor han estat les pregoneres que representaven dues joves que miren el futur amb dubte però que tenen ganes de dir-hi la seva i que acaben encoratjant la ciutat a canviar i a viure al costat de la cultura.

El pregó ha tingut contingut social amb crítiques als desnonaments o a les persones que recullen cartrons als carrers perquè no tenen altres maneres de guanyar-se la vida. També han recordat la tasca d’entitats socials com El Xiprer, la Creu Roja o Oncovallès.

També han demanat que s’aposti per comprar productes de Palou però també ha participar i viure la festa i a treballar per la cultura a la ciutat. “Això és el mateix que et passa quan llegeixes un llibre que t’agrada o quan veus una obra de teatre que t’aprapa...”, ha dit una de les pregoneres. “O quan et poses enmig d’una pinya dels Xics”, “O quan t’afegeixes dansant a l’Esbart”, “O quan et poses sota d’un correfoc”, “O quan et mulles al correaigua”. “Quan vius la festa fas cultura de veritat, de la que transforma l’home, et fa lliure, igual i solidari”. Després, han interpretat Song of hope des de l’escenari de la Porxada.

CERCAVILA I LLUÏMENT

El pregó ha estat el final de l’acte d’inici de festes amb la cercavila dels grups festius de la ciutat i els tradicionals balls de lluïment. També del pilar caminat dels Xics que ha travessat la Porxada i ha acabat amb dos dels castellers enfilant-se fins al balcó de l’ajuntament. També hi ha hagut el ball del giravoltes dels gegants de Granollers, el ball del drac, el ball de nans o el ball del Colom de Granollers.

NIT INTENSA I COMPETICIÓ

La nit segueix intensa a Granollers amb actes com el sopar del Ganxo, la Correguda blanca, el ball del drac petit de Granollers, que tancarà el correfoc infantil, els toros embolats o una nova edició del Rècord quinn ess? de les Guapes Blanques.

També hi haurà música amb la Big Band de Granollers, Mr and Mrs Jones o el pique de disjòqueis dels Blancs i dels Blaus.
Aquest divendres, festiu a Granollers, arrenca la competició de proves puntuables. La primera cita és a les 11 del matí amb el campionat de futbolí. A les 5 de la tarda, hi ha el campionat de dòmino. Les estirades de corda seran a la carretera, també a la tarda. A les 7 de la tarda, l’estirada infantil i, mitja hora després, la d’adults.

AQUEST DIVENDRES AMB EL 9 NOU ESPECIAL DE 20 PÀGINES DE LA FESTA MAJOR AMB EL 9 NOU

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt