Osona/Ripollès

Nuvis de Singapur a Ripoll

Jacky Wu Qian i Chua Cher Wee van rebre la benedicció a la capella de Sant Eudald.

acky Wu Qian i Chua Cher Wee, de 25 i 27 anys, són una parella de joves de Singapur que han vingut fins al Monestir de Ripoll per demostrar-se el seu amor. L’explicació d’aquesta història tan romàntica es remunta a l’amistat que tenen aquesta parella amb una noia de Barcelona, Rosa Abella. Cher Wee de petit havia estudiat en una escola catòlica i, aprofitant que venien a passar uns dies a Barcelona, va demanar a la seva amiga –amb qui parlava per Skype– si hi havia un lloc emblemàtic del catolicisme per poder-hi fer una cerimònia de benedicció. La resposta va ser el Monestir de Ripoll. Casualment, Abella tenia una amiga a la capital del Ripollès, Núria Perpinyà, que va ser qui es va encarregar de preparar-los la seva estada al bressol de Catalunya.

Abella va pujar la parella singapuresa al cotxe, sense tenir ni idea d’on anaven, i es van plantar a Ripoll a les 2 del migdia. Els joves es van quedar astorats de la tranquil·litat i el silenci de la zona, totalment diferent de la metròpoli de Singapur. I complint amb el tòpic d’un turista asiàtic en un país estranger, no paraven de fer fotografies. La visita a Ripoll d’aquest empresari i d’aquesta dissenyadora d’aparadors tot just acabava de començar. Primer de tot, els joves es van canviar per vestir-se de nuvis en una habitació de la Piazzetta i, tot seguit, Wu Qian va anar a pentinar-se i maquillar-se a la perruqueria La Pelu. Mentrestant, tal com mana la tradició, Cher Wee esperava la núvia tot fent un cafè a Can Costa. En total, la parella es va gastar un total de 600 euros comptant-hi els serveis de fotografia i de floristeria. Perpinyà va explicar que al seu país els sous són molt alts i que “per a ells una cosa que val 50 euros és barata”.

A les 5 de la tarda de dimarts va arribar l’hora de la veritat i de dir el “sí, vull”. O almenys de fer-ho veure, ja que es tractava d’una benedicció –no es pot parlar d’un matrimoni canònic perquè no ha estat validat per l’Església i, a més, ells no estan batejats–, que es va celebrar a la capella de Sant Eudald del Monestir de Ripoll. La cerimònia la va oficiar el diaca Ernest Roura en català –ells tenien tot el text traduït en anglès. Tot seguit, es van intercanviar els anells i es van fer un petó de pel·lícula. En acabar la cerimònia, Chua, vestit de beix, es va agenollar davant de Qian, de blanc immaculat, i li va prometre amor etern. El vestit va portar-lo la núvia expressament de Singapur i el donarà a Abella perquè l’entregui a un lloc de beneficència de Barcelona. A més, també van entregar un sobre vermell amb motius daurats amb 50 euros de propina a totes les persones que van assistir a la cerimònia. Uns gestos propis de la generositat de la cultura asiàtica.

Després del “casament”, i com no podia ser d’una altra manera pel lloc on s’havien jurat l’amor etern, els nuvis van signar el llibre de suport a la candidatura de la Portalada de Ripoll a Patrimoni Mundial de la Unesco.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà