Societat

El Taller Baix Camp obre un nou centre ocupacional

Les noves instal·lacions se situaran en una zona més pròxima al centre de la ciutat per tal de facilitar la integració dels discapacitats

Es tracta del primer espai d'aquest tipus fora del polígon

Al llarg del mes de setembre, el Taller Baix Camp de Reus té previst inaugurar un nou centre ocupacional destinat a 24 usuaris. A diferència de la resta de centres d'aquest tipus que té l'entitat, el nou centre ocupacional s'obrirà en una zona relativament cèntrica de la ciutat amb l'objectiu que les persones discapacitades “estiguin a la ciutat i puguin desenvolupar-hi més activitats”, segons ha explicat el director general del Taller, Josep R. Nogués. Concretament, les noves instal·lacions se situen al xamfrà dels carrers Prous i Vila i Canal, molt a prop de l'escola La Salle de Reus. El nou espai és un edifici de planta baixa que inclou una zona enjardinada exterior i en el qual actualment s'estan realitzant obres per
adequar-lo a la futura utilitat.

“Estem intentant cada cop més apropar els centres, les residències i els pisos al centre de la ciutat perquè els discapacitats puguin fer una vida més integradora”, ha resumit Nogués. Fins a la data actual, els centres ocupacionals del Taller Baix Camp estaven situats en zones industrials, motiu pel qual aquest nou espai representa un canvi de tendència. “Aquí tenim unes instal·lacions que estan molt bé però et trobes un polígon quan surts al carrer”, ha dit el director general de l'entitat. D'aquesta manera, els usuaris podran participar més activament en l'oferta lúdica, esportiva i cultural de la ciutat i, alhora, el Taller podrà estalviar recursos en evitar els costos de transport per participar en determinades activitats ciutadanes.

L'any 2014, el Taller Baix Camp va atendre 155 persones en les diferents instal·lacions que funcionen com a centre ocupacional.

LA XIFRA

24
persones seran les
que podrà atendre a partir de la seva inauguració el nou espai destinat a centre ocupacional.

LA FRASE

Tenim unes instal·lacions que estan molt bé però et trobes un polígon quan surts al carrer
Josep R. Nogués
Director general del taller baix camp

Més que un servei assistencial

El nou centre del carrer Canal de Reus és una primera aposta per un model més integrador de les persones discapacitades amb l'entorn ciutadà. La idea del Taller és que, si el projecte funciona, a mitjà termini es puguin obrir nous centres d'aquestes característiques a altres punts, alguns dels quals es podrien situar en altres zones del Baix Camp per apropar-se als associats que hi ha en altres poblacions.

Tot i que la seva funció bàsica és assistencial i terapèutica, els usuaris desenvolupen altres tipus d'accions en aquests espais. Precisament, una de les que darrerament han tingut més difusió i suport extern ha estat la iniciativa Espelmes amb ànima, que l'any passat es va consolidar. Aquestes espelmes confeccionades pels usuaris del centre ocupacional van ser emprades com a regal per diferents entitats i organitzacions de Reus. A més, les espelmes s'han venut al Centre Gaudí com un producte més de la ciutat i, segons la memòria del 2014, ha crescut la demanda entre les famílies i els professionals del Taller Baix Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona