Societat

Posen a Girona 651 multes en set dies per córrer massa

Es van controlar 11.954 vehicles dins el marc d'una campanya de trànsit d'abast europeu

El vial on percentualment més multes s'han posat és l'avinguda Lluís Pericot, amb un 19,25% d'infraccions

La Policia Municipal de Girona va interposar 651 denúncies a vehicles entre el 17 i el 23 d'agost per excés de velocitat. D'aquestes, 650 van ser denúncies per infraccions administratives, i una, per infracció penal. El nombre de denúncies és sobre un total d'11.954 vehicles controlats. Se'n desprèn, doncs, que un 5,45% dels vehicles controlats excedien els límits de velocitat. La situació és especialment preocupant a l'avinguda de Lluís Pericot. És el carrer on es va detectar un nombre més elevat d'imprudències. S'hi van interposar un total de 143 denúncies entre els 743 vehicles controlats, un 19,25%.

El carrer Barcelona és la segona via on es van posar més multes, però percentualment està a molta distància de l'avinguda Lluís Pericot. S'hi van controlar 1.365 vehicles, 130 dels quals van ser denunciats, un 9,52%.

Les xifres d'infraccions per excés de velocitat del carrer Barcelona i l'avinguda de Lluís Pericot preocupen els responsables municipals. Ho admet el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, que ahir va anunciar que prendran mesures per rebaixar el nombre d'infraccions: “Aquestes dades indiquen que cal que intensifiquem els controls de velocitat en aquestes dues vies per tal de garantir un trànsit segur a la ciutat.”

Altres punts on el nombre d'infractors caçats va ser alt són el pont de França (55 denúncies per 791 vehicles aturats, un 6,95%), la carretera de Santa Coloma (1.809 vehicles aturats i 90 denúncies, el 4,98%), la carretera de Sant Gregori (63 multes de 1.295 vehicles, el 4,86%) i el carrer d'Emili Grahit (39 denúncies de 828 vehicles aturats, el 4,71%). L'única denúncia penal va ser a la carretera de Campdorà. En aquest vial, a més d'aquesta denúncia penal, van posar-se'n 28 més d'administratives, d'un total de 948 vehicles aturats.

En comparació, sobta la baixa incidència d'infraccions en altres carrers habitualment d'alta densitat de trànsit. A la Gran Via de Jaume I, per exemple, no s'hi va posar cap denúncia, tot i que es van controlar 187 vehicles, i al passeig d'Olot s'hi van posar dues denúncies d'un total de 792 vehicles aturats, un 0,27%.

La campanya de controls de velocitat a la ciutat de Girona s'emmarcava en una altra que duien a terme les policies locals –dels municipis que s'hi han sumat– de tot l'àmbit europeu. Ha estat impulsada per l'organització internacional de policies de trànsit i coordinada pel Servei Català de Trànsit. El propòsit era conscienciar els ciutadans dels riscos que comporta circular per sobre dels límits de velocitat dins de les ciutats. En el primer dia de la campanya, a Girona, ja es van controlar més de 1.400 vehicles i es van posar 39 denúncies.

LA XIFRA

5,45
per cent
dels vehicles aturats en el marc de la campanya de controls de velocitat han estat sancionats.

LA DATA

17.08.15
Dia d'inici
de la campanya, que va durar set dies, fins al 23 d'agost. Es tracta d'una campanya d'abast europeu.

LA FRASE

Les dades indiquen que cal intensificar els controls de velocitat a l'avinguda Pericot i el carrer Barcelona
Joan Alcalà
regidor de seguretat, mobilitat i via pública de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet