Societat

Cinc morts i tres ferits molt greus per l'explosió en una pirotècnia a Saragossa

Una de les víctimes ha mort durant el trasllat a l'hospital

La xifra de ferits pot augmentar perquè algunes persones han estat traslladats a centres hospitalaris en vehicles privats

Cinc persones han mort i sis han resultat ferides, tres de les quals molt greus, a causa d'una explosió en una pirotècnia a Saragossa. Així ho ha explicat el cap dels Bombers de Saragossa, Armando Cester, que ha informat que totes les persones que es trobaven a l'empresa en el lloc dels fets ja estan localitzades.

El delegat de l'Estat a Aragó, Gustavo Alcalde, ha explicat que hi ha sis ferits hospitalitzats en diversos hospitals de la ciutat. Segons el govern d'Aragó, l'Hospital Miguel Servet ha atès sis persones, una de les quals ha mort al centre. Quatre persones han quedat ingressades, dues a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i dus en planta. La cinquena es troba en observació al servei d'Urgències. D'altra banda, una dona està ingressada a ll'Hospital Clínic de la ciutat amb pronòstic reservat.

El cap dels Bombers ha explicat que la xifra de ferits podria augmentar, ja que alguns d'ells han estat traslladats a centres sanitaris en vehicles particulars.

Fonts dels Bombers han explicat que ja s'ha pogut entrar a la zona de l'explosió i que han rescatat amb vida dues persones que es trobaven a la mateixa caseta on s'ha trobat els dos cadàvers.

L'incident ha tingut lloc cap aquest dilluns a un quart de tres de la tarda a les instal·lacions de l'empresa Pirotecnia Zaragozana, situada al nucli de Garrapinillos. L'explosió ha afectat totes les casetes del recinte, en el qual hi treballen una vintena de treballadors, tot i que es desconeix quantes persones hi havia en el moment dels fets.

Una desena de dotacions dels Bombers de l'Ajuntament de Saragossa i quatre més de la Diputació Provincial s'han desplaçat fins al lloc dels fets, informa Efe. També ho han fet equips de detecció i desactivació de bombes (Tedax) de la policia i la Guàrdia Civil i la Creu Roja.

Els cossos d'emergències hi treballen amb precaució a causa del “perill cert” que comporta aquesta actuació, ja que es tracta de material pirotècnic. Bombers i Tedax treballen juntament amb els responsables de l'empresa per localitzar els llocs on es troba el material explosiu, per després acotar-los i poder accedir-hi una vegada es refredi la zona.

Els habitants de les poblacions i urbanitzacions veïnes a la pirotècnia han sortit de les seves cases davant l'alarma provocada pel fort soroll de l'explosió, tot i que no hi ha informació que hagi causat danys en habitatges.

El Centre d'Emergències del govern d'Aragó ha demanat a la població que no s'apropi al lloc dels fets. La Guàrdia Civil ha acordonat la zona i avalua les causes de l'explosió. El delegat del govern espanyol ha estimat que passaran diverses hores abans que es pugui entrar la zona, ja que encara hi ha foc. La columna de fum és visible des de diversos quilòmetres de distància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós