Societat

El papa concedeix que tots els capellans puguin absoldre del “pecat de l'avortament”

El pontífex afirma que no es pot negar el perdó a qui mostri un penediment “sincer”

La mesura s'inscriu en l'Any Sant de la Misericòrdia, que se celebra entre el proper 8 de desembre i el 20 de novembre de 2013

El papa Francesc ha concedit a tots els capellans catòlics del món la facultat d'absoldre del “pecat de l'avortament” als qui mostrin un penediment “sincer” durant l'Any Sant de la Misericòrdia, que començarà el pròxim 8 de desembre del 2015 i se celebrarà fins al 20 de novembre de 2016. Així ho estableix en una carta enviada aquest dimarts al president del Consell Pontifici per a la Promoció de la Nova Evangelització, Rino Fisichella, encarregat d'organitzar el Jubileu i que publica avui l'oficina de premsa del Vaticà.

Segons la doctrina catòlica, l'avortament és un pecat greu que comporta l'excomunió i un confessor només el pot absoldre per ordre d'un bisbe o del mateix pontífex.

“He decidit, tot i qualsevol disposició contrària, concedir a tots els capellans per l'Any Jubilar la facultat d'absoldre del pecat d'avortament aquells que l'hagin comès i demanat perdó de cor”, indica Francesc en la carta.

El líder catòlic precisa que els sacerdots han de preparar-se per a aquesta “gran tasca” sabent “conjugar paraules de genuïna acollida amb una reflexió que ajudi a comprendre el pecat comès, indicant un camí d'autèntica conversió”.

Francesc admet que alguns veuen l'avortament amb una consciència “superficial, gairebé sense adonar-se del gravíssim mal que aquest acte comporta”, però precisa que “molts altres ho viuen com una derrota, per pensar que no tenen un altre camí”. En concret, es refereix a les dones que avorten i diu conèixer bé els motius que els porten a prendre aquesta decisió.

“He conegut tantes dones que porten en el seu cor la cicatriu per aquesta elecció dolorosa. El que ha passat és profundament injust però només en comprendre-ho en la seva veritat es pot no perdre l'esperança. El perdó de Déu a tot aquell que es penedeix no pot ser negat, sobretot quan s'acudeix a la confessió amb un cor sincer”, diu a la missiva.

La butlla en què el papa convocava el Jubileu ja incloïa que una de les novetats serien els anomenats “Missioners de la Misericòrdia”, sacerdots enviats pel Vaticà per predicar i confessar també els anomenats “pecats reservats a la seu apostòlica”, entre els quals l'avortament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot