Societat

Ajuntament i veïns crearan la comissió d'actes al carrer

El regidor Josep M. Milà anuncia a les federacions d'associacions veïnals que convocarà aquest mes la primera taula

L'OMAC posarà a disposició dels veïns un únic tècnic per tramitar permisos

El regidor d'Urbanisme, Mobilitat i Patrimoni Municipal de Tarragona, Josep Maria Milà, va comunicar als representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI i la Federació d'Associacions de Veïns de l'Àrea de Llevant la convocatòria imminent de la primera comissió de treball formada per veïns, polítics i tècnics per determinar els requisits per ocupar la via pública per organitzar les festes de barri i activitats al carrer i els criteris a seguir d'acord amb el que estableix la normativa. Milà va anunciar que la convocatòria de la nova comissió es farà a través de l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (OMAC) de Tarragona.

Precisament, en la reunió celebrada el 25 d'agost passat, el regidor va informar els representants veïnals que l'Ajuntament posarà a la seva disposició un tècnic de l'OMAC que serà la persona encarregada d'assessorar i donar suport a les entitats veïnals a l'hora de tramitar tots els permisos per a les activitats al carrer.

Les federacions consideren “positiu” aquest primer pas que es farà amb la creació de la comissió, una demanda que les entitats ja van expressar a principis d'agost, després dels problemes que van tenir amb alguns requeriments municipals. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, considera que “obrim una bona direcció de treball”, i hi afegeix: “És molt important centralitzar en un únic interlocutor tot el tema de l'obtenció dels permisos per no crear desigualtats entre activitats i aclarir quines són les necessitats que requereix cada tipus d'activitat estàndard, que normalment acostumen a ser les festes de barri”.

Segons Peco, el mateix regidor va veure que alguns dels requisits demanats “eren absurds i, fins i tot, ridículs”. És el cas de l'aplicació, al fil de la lletra, del reglament de convivència ciutadana, que prohibeix fer sorolls de nit per sobre dels 55 decibels per respectar el descans dels veïns. En aquest sentit, Peco assenyala que “és absurd i impossible que una orquestra de ball o un grup toqui per sota d'aquesta potència; per tant, cal una sèrie d'excepcions, com ara en les festes de barri, que permetin aplicar la normativa a la realitat”.

Un altre exemple que cita Peco són els certificats d'instal·lació electrotècnica que l'Ajuntament va requerir a algunes associacions de veïns per poder fer funcionar els inflables o certificats de garantia dels generadors elèctrics. Peco considera que, tant en un cas com en l'altre, “no cal que les entitats hagin de justificar equips que, en teoria, es poden llogar al mercat perquè ja estan homologats”.

LA FRASE

És molt important centralitzar els permisos en un únic interlocutor per aclarir les necessitats
Antoni Peco
President de la FAVT

Vendre o menjar al carrer?

L'Ajuntament de Tarragona també va mostrar als veïns la seva preocupació per la proliferació de caravanes ambulants que arriben a qualsevol municipi o ciutat amb l'únic interès de fer i vendre menjar a la via pública sense haver sol·licitat cap permís. És per això que el consistori va aplicar aquest any una antiga normativa municipal, encara vigent, que prohibeix fer menjars al carrer.

Com a conseqüència d'això, algunes activitats gastronòmiques, com ara sardinades o paelles populars organitzades per entitats, es van suspendre o es van haver de fer a l'interior d'un local, un fet que va provocar l'enuig d'algunes associacions de veïns. Les federacions veïnals demanen a l'Ajuntament que reguli la presència d'aquestes caravanes, com es fa amb les xurreries tradicionals, de manera que no impedeixi organitzar activitats gastronòmiques que no tenen cap ànim de lucre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC