Societat

Queixes dels equips del Salt de futbol perquè el Girona els vol ocupar el camp

Se'ls trasllada del Pla a les Guixeres, però alguns no ho volen

L'Ajuntament diu que la decisió l'ha pres el club, però que garanteixen a tots lloc per entrenar-se

La temporada de futbol a Salt comença amb els ànims alterats. Alguns pares i entrenadors dels equips de futbol del Salt, des d'escoleta fins a federats, que fins l'any passat s'entrenaven al camp del Pla —l'antic camp del CF Salt—, s'han queixat perquè aquesta temporada ho hauran de fer al camp de l'antic Coma Cros, a les Guixeres. El motiu que se'ls ha donat, asseguren, és que el Girona FC fa ús del camp del Pla, i no hi ha lloc per a ells. Aquesta qüestió ha encès els ànims d'alguns equips, que, fins i tot, s'han plantejat dissoldre's i anar a jugar per a algun altre club. A través de les xarxes socials s'ha estès la polèmica, de la qual culpen l'Ajuntament.

Per la seva banda, la regidora d'Esports de Salt, Eva Rigau, admet que el club gironí fa servir el camp del Pla, i que s'estava a punt de signar un conveni per a aquest ús, tot i que encara no s'ha fet. Rigau exculpa de la polèmica el govern, ja que, segons diu, els horaris s'han organitzat en funció de la proposta que la mateixa junta del Salt els va fer: “La regidoria, d'entrada, no hi entra ni en surt. No tenim cap inconvenient que els equips de Salt s'entrenin al camp de les Guixeres o al del Pla. Va ser el club que va proposar els horaris tal com estan. Si volen canviar-ho, per nosaltres no hi ha cap inconvenient”, conclou. En aquest cas, una possibilitat, diu, és que els equips del Girona s'entrenin al camp del Coma Cros, tot i que és una qüestió sobre la qual no s'ha parlat encara.

Remarca, però, que l'únic interès del govern, pel qual vetllaran, és que tots els equips de Salt tinguin lloc per entrenar-se: “La prioritat és i serà que la mainada de Salt puguin entrenar-se. I si el camp queda lliure, doncs es pot obrir a altres entitats. Però primer seran les de Salt, com és lògic.”

La regidora hi afegeix que el Girona FC paga les taxes que pertoca per l'ús de les instal·lacions dels camps municipals. Admet que l'entitat gironina va demanar poder fer ús del camp de sorra darrere el camp del Pla, a l'era de Cal Cigarro. Aquest espai, però, no estarà disponible, ja que en el futur serà el pati del nou institut Salvador Sunyer.

El Girona FC volia aquest camp per si s'hi podia fer una escola esportiva del Girona a Salt. La regidora no ho desmenteix, però assegura que per ara no hi ha cap compromís en aquest sentit. Ahir al vespre hi havia concertada una reunió entre la regidoria i responsables del Salt per aclarir el conflicte que s'ha creat, i avui hi haurà una reunió entre l'Ajuntament i el Girona FC

LA FRASE

No s'ha imposat res. Va ser el club que va proposar els horaris, i si volen canviar-ho se'n pot parlar
Eva Rigau
regidora d'esports de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona