Vallès Oriental

Caldes fa un nou pas per construir als solars de Riba Guixà i Sandvik

ERC aprova la modificació provisional del pla general amb el suport de CiU i PSC

Nou pas per impulsar la urbanització dels terrenys de l’antiga Teneria Riba i de l’empresa Sandvik, a Caldes. El ple de l’Ajuntament ha aprovat de forma provisional la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que permetrà transformar aquest espai abandonat de Caldes.

D’aquesta manera, es completa el darrer tràmit municipal després de l’aprovació inicial que es va fer al febrer. El canvi haurà de rebre el vistiplau final d’Urbanisme de la Generalitat.

La modificació afecta una finca privada que suma un total de 27.000 metres quadrats. Els canvis comportaran que s’augmenti en un 13% la superfície destinada a espais lliures, zones verdes, equipaments comunitaris i places. Una part estaran a l’espai central, que es deixarà lliure, en un dels canvis més substancials previstos. A més, el consistori ha arribat a un acord amb l’empresa Núñez i Navarro, propietària del solar de l’antiga empresa Riba Guixà, per reduir lleugerament la densitat d’edificació prevista en un primer moment. En aquest sentit, s’ha passat dels 187 habitatges previstos a 184. D’aquests, n’hi haurà 18 de protecció social. Paral·lelament, la modificació del POUM també preveu la creació d’un aparcament soterrat de 40 places, que estarà situat sota l’espai lliure central, i la incorporació d’un vial entre els carrers Balmes i passeig del Remei.

El ple ja va aprovar inicialment la modificació del pla general aquest febrer. Ara, s’ha fet l’aprovació provisional amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i de CIU i el PSC, a l’oposició. Som Caldes, UPC i PP es van abstenir. “No ens podem permetre gaires anys més tenir solars abandonats, bruts i desaprofitats en llocs estratègics del poble. Aquests polígons ens permetran disposar de patrimoni municipal de sòl, habitatge social, equipaments i espais públics”, defensa l’alcalde, Jordi Solé.

En un termini de tres o quatre mesos, Urbanisme haurà d’aprovar el projecte d’urbanització i, aleshores, el consistori haurà de sotmetre’l a votació en ple municipal. Per tot plegat, des de l’equip de govern preveuen començar els treballs de construcció cap al setembre o octubre de 2016. Fins al 2017, però, no es preveu que arrenqui la construcció dels habitatges.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona