Vallès Oriental

Granollers s’ofereix a participar en les solucions al drama dels refugiats

Una declaració de tots els grups municipals recorda les experiències d’acollida de la ciutat

L’Ajuntament de Granollers ha sumat la seva veu a la dels municipis que clamen per donar solució al drama dels refugiats, intensificat aquest estiu amb la fugida massiva de ciutadans que pateixen situacions de guerra, en especial a Síria.

En una declaració conjunta dels sis grups municipals (PSC, CiU, ERC, CUP, Ciutadans i PP) –titulada “Granollers, una ciutat d’acollida en un país d’acollida”–, l’Ajuntament es posava aquest dimecres a disposició de les institucions competents (particularment els estats de la Unió Europea) per “buscar solucions conjuntes al drama humanitari de milers de persones desplaçades” i s’ofereix a participar “activament i solidàriament en les iniciatives que sorgeixin”.

DECLARACIÓ MUNICIPAL

GRANOLLERS, UNA CIUTAT D’ACOLLIDA EN UN PAÍS D’ACOLLIDA
Durant les darreres setmanes estem veient com milers de persones desplaçades que fugen de la guerra i de l’extrema pobresa, dels conflictes armats de Síria i d’altres països de la zona arriben a les fronteres d’Europa per cercar asil, en el que s’ha convertit en un drama humanitari que no sembla tenir fi.

La deixadesa i la inacció dels governs i de les institucions europees agreuja encara més la situació dels milers de famílies que fan un llarg camí per protegir les seves vides i buscar una nova oportunitat en un país d’Europa.

Davant d’aquesta situació, cal que els governs europeus i la UE es posin a treballar de manera immediata per proporcionar atenció a aquestes persones i evitar més vulneracions dels Drets Humans.

La defensa dels Drets Humans és un deure de totes les institucions democràtiques. Els municipis tenen un clar compromís en la promoció i la garantia dels Drets Humans, treballant conjuntament administració i organitzacions de la societat civil.

Granollers és una ciutat d’acollida, implicada en la defensa dels Drets Humans, la solidaritat i la pau. Una ciutat que compta amb una ciutadania i unes institucions compromeses en la lluita contra les desigualtats i que de sempre s’ha mostrat solidària amb les persones que pateixen situacions difícils.

Per tot això:

- Expressem la nostra solidaritat amb totes les persones que han d’abandonar les seves llars de manera involuntària a causa de la guerra que es viu als seus països d’origen i denunciem les situacions d’abús que aquestes pateixen per part de màfies organitzades.

- Instem els governs de la Unió Europea a actuar de manera immediata per donar resposta a les necessitats humanitàries de les persones que viuen aquesta tragèdia i a buscar una solució realista a més llarg termini per evitar situacions d’èxode.

- Reclamem especialment al govern de l’Estat Espanyol i a la Generalitat de Catalunya una posició oberta en defensa dels drets de les persones que pateixen els efectes d’una situació cruel i injusta.

- Ens posem a disposició de les institucions que compten amb les competències en aquesta matèria per buscar solucions conjuntes i oferir una solució al drama humanitari que estan vivint milers de persones desplaçades.

- En aquest sentit, Granollers com a ciutat d’acollida impulsarà i participarà activament i solidàriament conjuntament en les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, del municipalisme i de les diverses institucions.

Granollers, 1 de setembre de 2015

TAMBÉ A MOLLET

D’altra banda, l’Ajuntament de Mollet ha convocat la junta de portaveus per aquest divendres per fer una declaració conjunta de suport als refugiats sirians.

MÉS DETALLS AQUEST DIVENDRES AMB EL 9 NOU

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES