territori

Reus mantindrà els dos anys d'empadronament per accedir a ajuts socials

CiU, Ciutadans, Ara Reus i PP eviten que prosperi una moció per eliminar aquest requisit

Les persones sense dos anys d'empadronament a la ciutat continuaran sense accedir als ajuts socials, a no ser, això sí, que tinguin un risc d'exclusió evident. Així ha quedat certificat en el plenari d'aquest divendres, després de la moció presentada per la CUP que volia eliminar aquest requisit -cal recordar que el Síndic de Greuges tot i reconèixer que no és il·legal, va recomanar acabar amb aquesta mesura. Finalment, els vots de Ciutadans, Ara Reus i PP ha permès al govern municipal mantenir un requisit força criticat durant l'anterior mandat, en ser considerat per alguns com de discriminatori per als nouvinguts.

La regidora de Ciutadans, Pepa Labrador, ha justificat el vot en contra de la moció dels cupaires perquè eliminar els dos anys d'empadronament "generaria un efecte crida". "És un dels requisits per poder continuar donant els ajuts, tant de bo poguessim donar-los sense cap límit, però no és així", ha afirmat la regidora de C'S. Per la seva banda, tant el PP com Ara Reus han ressaltat que aquells que es troben en un cas d'emergència social accediran a l'ajuda municipal malgrat no tenir els dos anys d'empadronament. És a dir, que el consistori ja estudia cas per cas.

A banda de la intervenció del regidor de la CUP, Edgar Fernández, la més crítica ha estat la de l'exportaveu del PSC l'anterior mandat, Andreu Martínez, qui ha fet un atac aferrissat a aquesta mesura. "És inacceptable per als nou ciutadans de Reus. Que siguin bons per pagar impostos des del primer dia, però no per rebre ajuts. Ja no és una qüestió xenòfoba perquè també perjudica a tots aquells reusencs que han tornat a casa i als quals la ciutat tanca les portes. És indigne", ha afirmat Martín.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha defensat el criteri establert, que, segons ella, no té cap trasfons contra ningú i que estableix uns límits també fixats en d'altres tipus d'ajudes catalanes o estatals. En aquest sentit, Vilella ha recordat als socialistes que ells van votar a favor d'un pla d'ocupació que instaurava un mínim de quatre mesos d'empadronament a la ciutat. "La diferència fins els 24 mesos és el motiu per aquestes crítiques?", s'ha preguntat la regidora.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona